Noticies i activitats de la categoria: EDITORIAL

Falten força setmanes per anar a votar, però la precampanya ha irromput amb força. Els discursos dels i les candidates continuen centrant-se sobretot en qüestions polítiques i poc en quines són les seves prioritats socials i com actuaran davant reptes irrenunciables i urgents: habitatge, pobresa, ocupació, accessibilitat i un llarg etcètera.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat el 'full de ruta' que ha de garantir la protecció i inclusió dels infants i joves migrats sols. Un document que suposa un pas important per superar la fase d'emergència i urgència en l'acollida i passar a la plena inclusió. Encara falta per concretar la dotació pressupostària i les entitats socials ja han manifestat que vetllaran pel compliment dels compromisos presentats. S'espera que aquest any arribin a casa nostra més de 5.000 adolescents estrangers. L'èxit de l'estratègia dependrà dels compromisos que adoptem tots ara i que han de permetre fer possible el desig d'una societat veritablement acollidora.

El que és un avenç social en drets socials, i de millora per a la dignitat de les persones, és també un perill per a la sostenibilitat de les entitats socials que han d'assumir, de cop i sense suport i recursos econòmics extres, l'augment del 20% del salari mínim interprofessional. Entitats socials que encara pateixen les conseqüències de la crisi i les consegüents retallades i que ho han d'assumir totes soles.

El 6è Congrés del Tercer Sector ha estat una oportunitat per desenvolupar la capacitat d'innovació i d'aprenentatge continu de les entitats socials i per reforçar el treball conjunt amb el món local.

Recta final per al congrés de referència del sector, que se centra en la importància de les relacions entre els ens locals i les entitats socials.

Com a societat, ens trobem davant un repte global que requereix un abordatge immediat, integral i transversal. Reiterem que és urgent planificar, disposar de més recursos i implicar-hi tots els agents.

Gràcies pel vostre esforç, treball i convicció. Pel que hem construït conjuntament. Per confiar que junts podíem arribar molt més lluny per assolir el progrés social i la plena inclusió. Per promoure la dignitat, la capacitat i l’autonomia de les persones. Pel vostre compromís per avançar cap a una societat més justa, cohesionada i amb igualtat d’oportunitats. Per fer de la Taula la institució que és ara. Per no defallir, malgrat els moments difícils. Per sempre ser-hi amb i al costat de les persones que tenen més dificultats. Gràcies.

Llancem un any més el Baròmetre del Tercer Sector, que ens permetrà aprofundir el coneixement sobre la tasca que fem les entitats socials catalanes. Enguany ens proposem aprofundir sobre la relació amb el món local (ajuntaments, consells comarcals i diputacions), no només a nivell econòmic sinó també en relació a la participació en òrgans i la interlocució amb l'Administració. 

Aquest 8 de març hem viscut una jornada històrica. Milers de dones, i homes, hem sortit al carrer per defensar igualtat efectiva entre homes i dones. La bretxa salarial, la discriminació de les dones per una raó, simplement, de sexe és una realitat que el Tercer Sector Social vol i ha de denunciar.

 

Aquesta setmana Barcelona és la capital mundial del mòbil i s’hi presenten les tecnologies més innovadores en camps com l’internet de les coses o la realitat virtual, que ens prometen un futur ple de sensors, robots i big data que gestionaran de forma més intel·ligent les nostres llars i les nostres ciutats.

Pàgines