1.301 persones dormen al carrer en 10 municipis catalans

Són dades dels últims recomptes de persones sense llar.
Content
Esquerra
Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa han organitzat recomptes de persones sense llar aquest maig gràcies a la participació de més de 1.200 voluntaris i voluntàries. Els recomptes són una eina útil perquè no hi ha dades per dimensionar el sensellarisme a Catalunya, perquè són una oportunitat per sensibilitzar la ciutadania i perquè permet millorar els serveis d'atenció i fer incidència en el disseny de polítiques efectives perquè ningú dormi al carrer.
 
Amb les dades d'aquest últim recompte -sumades a les d'anys anteriors a Girona, Tarragona, Lleida, Mataró i Reus- s'han localitzat 1.301 persones dormint al carrer en 10 municipis catalans, segons dades d'Arrels Fundació.
 
A Terrassa, en el primer recompte organitzat a la ciutat, s'han comptat 52 persones sense llar, 29 d'elles dormint al ras i 23 en un alberg.
 
A Barcelona, s'han comptabilitzat 956 persones que dormen al carrer, una xifra similar a la de l'any passat però que suposa un augment del 45% respecte fa 10 anys. Els districtes amb més persones focalitzades són l'Eixample, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí. Aquesta acció ha estat impulsada per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar, formada per 30 entitats socials i l'Ajuntament de Barcelona.
 
A Badalona, n'hi ha 57 que dormen al ras i 98 en barraques o habitatges inadequats. És el segon recompte que s'organitza a la ciutat, on s'han detectat 18 persones més en comparació amb el 2016.
 
A Sant Adrià de Besòs, s'han trobat 16 persones dormint al ras, sota cobert o dins d'un vehicle. És el tercer recompte que es realitza a la ciutat. 
 
A Santa Coloma de Gramenet, s'han localitzat 19 persones, una xifra similar a la del desembre de 2017 en què es van comptar 20 persones.
 
En els recomptes realitzats en anys anteriors es van localitzar 71 persones dormint als carrers de Lleida, 60 a Girona, 49 a Tarragona, 40 a Mataró i 4 a Reus. En total, aquests deu municipis representen gairebé el 40% de la població catalana. 
 
Dreta
Banner

Destacats