60.000 persones es manifesten contra la suspensió de lleis catalanes al Tribunal Constitucional

Oriol Illa estava a la capçalera de la marxa.

Content
Esquerra

Els drets no se suspenen." Aquest és el lema de la manifestació que s'ha fet aquest migdia a Barcelona contra la suspensió de lleis catalanes per part del Tribunal Constitucional.

Convocaven aquesta marxa unes 60 entitats, entre les quals hi ha la Taula del Tercer Sector, l'ANC i Òmnium, els sindicats UGT i Comissions Obreres, i tots els partits polítics catalans, tret de PP i Ciutadans. El president de la Taula del Tercer Secor, Oriol Illa ha estat a la capçalera de la marxa.

L'objectiu de la convocatòria era mostrar el rebuig a les 23 lleis impugnades pel Constitucional, entre les quals hi ha lleis relacionades amb el procés independentista, però també altres de marcat caràcter social, com la d'emergència habitacional, la de pobresa energètica o la d'igualtat.

Diversos milers de persones 60.000 segons els organitzadors, 8.000 segons la Guàrdia Urbana_x0096_ s'han manifestat entre crits d'independència i a favor dels drets socials. A la capçalera hi anaven els representants de les 60 entitats convocants, amb una pancarta amb el lema "Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real".

A segona fila, els representants polítics portaven una gran bandera catalana. Hi destacava la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, del vicepresident català i líder d'ERC, Oriol Junqueras, la portaveu del govern, Neus Munté, el conseller Josep Rull o el tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens.

També hi han acudit el líder del PSC, Miquel Iceta, acompanyat de la diputada socialista Eva Granados i el regidor Jaume Collboni, el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, el líder parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, el candidat d'ERC, Gabriel Rufián, o el líder d'EUiA, Joan Mena.

La manifestació ha arrencat de la plaça Urquinaona i ha acabat al Pla de Palau, on hi ha la seu de la delegació del govern espanyol.

Dreta
Banner

Destacats