873.000 persones perden el dret a l’assitència sanitària en dos anys

70 organitzacions socials de tot l’Estat publiquen el manifest ‘Contra l’exclusió sanitària, en defensa de la sanitat universal’.

Content
Esquerra

La Taula del Tercer Sector, que agrupa prop de 4.000 entitats socials catalanes, juntament amb 70 organitzacions més de tot l’Estat  dels àmbits social i de la salut, ha fet públic aquest dimarts el manifest ‘‘Contra l’exclusió sanitària, en defensa de la sanitat universal’, quan es compleixen 2 anys de l’entrada en vigor del ‘Real Decret Llei 16/2012 de mesures urgents per  garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions’. Les entitats signants del Manifest denuncien que amb aquest Decret certs col·lectius queden sense cap tipus d’assistència sanitària a l’Estat espanyol.

Entre d’altres, el manifest denuncia que l’aplicació del Decret Llei i la diversitat de criteris a l’aplicació de la normativa per part dels Centres de Salut ha convertit l’accés a l’atenció sanitària amb un “laberint administratiu”, sobretot pels col·lectius més vulnerables.

Per analitzar la situació a Catalunya, el proper dimecres 8 d’octubre la Taula del Tercer Sector farà públic un ‘Informe sobre el dret a l’accés al Sistema Públic de Salut per part de les persones estrangeres immigrades a Catalunya’. A través de l’informe es donarà a conèixer les conseqüències que suposa l’aplicació d’aquesta mesura en territori català, i les propostes de solució de la Taula del Tercer Sector adreçades al Govern de la Generalitat.