COCARMI demana uns pressupostos compromesos amb la discapacitat

Reclama que es mantinguin els recursos per al col·lectiu, un dels més colpejats per l’actual crisi.

Content
Esquerra
El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) demana a totes les forces polítiques del Parlament que avui aprovin uns pressupostos compromesos amb les persones amb discapacitat i les seves famílies.
 
El comitè apel·la als acords amb el sector per millorar el finançament dels serveis d’atenció a les persones així com els d’inserció laboral, que han patit més d’un dècada de retallades i d’infrafinançament crònic. Recorda que el projecte presentat pel Govern al gener era clarament insuficient per cobrir les necessitats del sector ja en aquell moment.
 
Per aquest motiu, el comitè exigeix que les autoritats públiques no s’emparin en els efectes de la crisi sanitària de la COVID-19 per desviar o reassignar fons dirigits a polítiques públiques de l’àmbit de la discapacitat, un dels col·lectius més vulnerables d’aquesta pandèmia, cap a altres partides o projectes.
 
“Creiem que ara haurien d’augmentar els recursos destinats a les persones amb discapacitat, les seves famílies i les entitats d’atenció i suport al col·lectiu. Amb el coronavirus, les persones amb discapacitat i/o trastorn mental estem quedant excloses de totes les mesures que s’estan adoptant, malgrat els obstacles afegits que hem d’afrontar. Les nostres xarxes comunitàries i associatives han multiplicat esforços i mitjans per no deixar les persones desateses i trigaran molt a recuperar-se d’aquest sobreesforç un cop passi la pandèmia si no tenen el suport de l’Administració”, explica el president del comitè, Antonio Guillén.
 
A més, és fonamental reforçar els mitjans i recursos per a polítiques actives d’ocupació. Les retallades del 55% anunciades per part del Govern de l’Estat afectaran directament a l’accés al mercat laboral del col·lectiu en un context de crisi econòmica i social en què es destruiran molts llocs de treball. “Les persones amb discapacitat patim atur crònic i sistèmic, fins i tot en èpoques de bonança. De fet, en la crisi de 2008, els primers llocs de treball que es van destruir eren els ocupats per les persones amb discapacitat. Hem d’aprendre del que ja vam viure per no cometre els mateixos errors, i fer una inversió valenta per mantenir-nos dins del mercat laboral”, afegeix Guillén.
 
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats