Com volem que siguin les ciutats catalanes del futur?

S'ha obert el procés participatiu per definir els reptes de l'Agenda Urbana de Catalunya.

Content
Esquerra
Ja s’ha obert el procés participatiu per definir les prioritats de l’Agenda Urbana de Catalunya, l’eina permet potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la urbanització i està impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. 
 
Segons les previsions de l’ONU, s’estima que el 66% de la població mundial viurà a les ciutats l’any 2050. Aquest model genera oportunitats però també planteja nombrosos problemes de sostenibilitat en matèria d’habitatge, serveis bàsics, salut, educació, seguretat alimentària, inclusió, etcètera.  L’objectiu de l’Agenda Urbana és aconseguir un model de desenvolupament urbà que sigui sostenible des de la vessant social, ambiental i econòmica i que compleixi amb els compromisos adquirits a la Declaració de Quito (Conferència de l’ONU Hàbitat III), que són: inclusió social i eradicació de la pobresa; prosperitat urbana, inclusiva i oportunitats per a tothom i desenvolupament urbà resilient i ambientalment sostenible. 
 
Per treballar aquests reptes, s’han organitzat 6 sessions durant aquest mes de juny i principis de juliol que abordaran 18 blocs temàtics. Cada sessió s’estructurà al voltant d’un debat entre persones expertes, seguit d’un altre debat entre les persones assistents per poder intercanviar opinions i coneixements sobre els temes exposats. 
 
06.06 Processos metabòlics
12.06 Model de ciutat
19.06 Mobilitat urbana
29.06 Cohesió social
01.07 Dimensió ciutadana
04.07 Nova governança
 
En aquests processos de creació de l’Agenda Urbana, tota la ciutadania pot participar-hi presencialment o en línia. Més informació, aquí