La Creu Roja aposta per la tecnologia humanitària

Com l’avatar afectiu, els mapatons o la teleassistència mòbil per a persones sordcegues.

Content
Esquerra
L'organització ha presentat les últimes iniciatives en tecnologia humanitària com el projecte Avatar Afectiu, l’Entamar per a infants hospitalitzats, els mapatons o la teleassistència mòbil per a persones amb sordceguesa, iniciatives que afavoreixen l’acció social i humanitària a favor de les persones més vulnerables.
 
L’Avatar Afectiu és una iniciativa liderada per la Fundació TECSOS, impulsada per la Creu Roja i la Fundació Vodafone amb el suport de Fundació Altran. Es tracta d’una solució dissenyada per ajudar les persones grans a mantenir el contacte directe amb els éssers estimats i a recordar una cosa tan important com que prenguin la seva medicació a través d'una recreació virtual. Amb una app adaptada i amigable, instal·lada a una tauleta, poden mantenir comunicacions per vídeo interactives i d'alta qualitat amb familiars i persones voluntàries i reforçar així el vincle familiar, alleujar la solitud, promoure hàbits saludables i millorar l'estimulació cognitiva.
 
Entamar és una aplicació de realitat augmentada (AR) per fer activitats d'animació infantil hospitalària per part del voluntariat de Creu Roja Joventut. És una eina amb la qual nens i nenes hospitalitzats poden desenvolupar la seva creativitat i imaginació aprofitant tot el potencial de l'AR per jugar, aprendre i fer més suportable la seva estada. 
 
Els missing maps (mapes perduts) són un projecte obert i col·laboratiu per cartografiar per primera vegada zones no mapejades i facilitar-hi l'arribada de les organitzacions humanitàries per respondre a les necessitats de les poblacions afectades. La Creu Roja hi col·labora amb els Mapatons, esdeveniments en els quals persones de tot el món utilitzen eines de codi obert per cartografiar diferents zones del món amb finalitats humanitàries. Aquest març se n’organitza un a Barcelona.
 
L’organització aposta per una teleassistència accessible. La seva última versió és més inclusiva amb les persones sordcegues perquè conté desenvolupament iOS compatible amb línia Braille, xat textual amb la Central d'Atenció i Compatibilitat amb productes de suport. A més també ha introduït millores en la seva aplicació mòbil, inclosa la geolocalització, per oferir activitats properes en les quals participar.
 
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats