EAPN ES organitza aquest Fòrum de treball per a aquest dimecres 14 de setembre en format online.
EAPN-ES organitza aquest dimecres 14 de setembre en format telemàtic el Fòrum de treball 'L'abast de la política europea per afrontar la pobresa i l'exclusió social'. L'actual context que travessa Europa, en ple conflicte bèl·lic a Ucraïna, i els efectes conseqüents que dificulten l'accés de la població a subministraments i béns bàsics, plantegen nous reptes a l'escenari de recuperació, en què cal una estratègia de solidaritat entre països, així com una aposta ferma per l'impuls de polítiques socials que posin al centre les persones i els seus drets, especialment aquelles amb necessitats sociosanitàries en situació de pobresa o risc d'exclusió social. En el cas d'Espanya, l'Enquesta de Condicions de Vida demostra que continua sent un dels països de la UE amb més desigualtat, amb desequilibris en el procés de recuperació després de la pandèmia que requereixen abordatges específics.
Davant aquests reptes, el Fòrum de treball pretén brindar un espai de reflexió i diàleg sobre els nous escenaris i els reptes socioeconòmics a què s'enfronta el nostre país actualment. Al Fòrum s'analitzaran aquells mecanismes i estratègies que poden afavorir una millora de les polítiques i de les legislacions públiques en matèria de lluita contra la pobresa i l'exclusió social, promovent la participació del Tercer Sector en la concepció i el desenvolupament de polítiques públiques.
Aquest Fòrum de treball reunirà personal tècnic i responsables d'entitats socials membre d'EAPN-ES i altres xarxes i entitats europees, representants d'administracions públiques, persones expertes d'àmbit acadèmic i sindical i persones implicades en processos d'elaboració de polítiques públiques.
L'activitat forma part del Fòrum Anual Europeu contra la Pobresa, la Desigualtat i l'Exclusió Social: aturar la pobresa per enfortir Europa, que EAPN-ES organitza durant l'any 2022 per analitzar l'impacte que les mesures implementades a nivell nacional i europeu tindran en la consolidació de l'Europa Social, la protecció dels drets i la incorporació de l'àmbit social de manera transversal als debats sobre la reconstrucció.
Imprescindible inscripció prèvia.