Les dones amb discapacitat intel·lectual reivindiquen el seu paper en la lluita feminista

Des del Grup de Dones Feministes de Dincat reclamen incloure la realitat de les dones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya en la lluita per la igualtat de gènere.

Contenido
Izquierda

En una crida a la societat i a les administracions públiques, Dincat, l'entitat representativa del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, exigeix més atenció i reconeixement a les més de 30.000 dones catalanes amb discapacitat intel·lectual, especialment pel que fa a la igualtat de gènere.

El Grup de Dones Feministes de Dincat urgeix a un compromís real per impulsar iniciatives que promoguin la igualtat de gènere, tenint en compte les especificitats d'aquest col·lectiu. Destaquen la importància de valorar el paper de les dones amb discapacitat intel·lectual dins del moviment feminista, promovent la seva participació activa i lideratge visible.ó s’enfronta a una doble discriminació, per gènere i discapacitat, que es tradueix en un menor accés a l'educació, altes taxes d'atur, salaris més baixos i un major risc d'abús sexual. Malgrat aquestes adversitats, la seva realitat segueix sent insuficientment reconeguda i estudiada.

A més, denuncien la discriminació que pateixen en l'accés als drets sexuals i reproductius. Un estudi de Plena Inclusión revela que el 83% de le dones amb discapacitat intel·lectual no manté relacions sexuals, el 47% no té parella, el 80% gairebé no parla de sexe  més del 60% no ha triat els anticonceptius que utilitza i només un 6% té fills.

Entre les demandes, destaquen la necessitat d'un accés adequat a serveis de salut, inclosos els de salut sexual i reproductiva; la implementació efectiva del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, considerant a les dones amb discapacitat; i el desenvolupament de polítiques d'ocupació que redueixin l'alt índex d'atur en aquest grup.

Dincat fa una crida a l'acció perquè es prenguin mesures concretes que garanteixin la igualtat i el respecte dels drets de les dones amb discapacitat intel·lectual, integrant-les plenament en la societat i en la lluita per la igualtat de gènere.

Derecha
Banner

Destacats