La FCVS reclama reforçar el paper del voluntariat per una Europa més cohesionada i inclusiva

La Federació trasllada les seves propostes electorals entre les quals hi ha enxarxar capacitats per accedir al finançament europeu.

Contenido
Izquierda

Amb motiu de les eleccions del 9 de juny al Parlament Europeu, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha fet públic un document amb les seves propostes electorals:

Enxarxar capacitats per accedir al finançament europeu

Cal que l’administració pública en l’àmbit local, autonòmica i estatal facilitin aquest procés, i generin l’espai propici per a l’accés a un finançament europeu que ha de permetre la construcció de projectes transnacionals posteriors.

Internacionalitzar plataformes i entitats catalanes

Els partits que concorren a les eleccions del 9 de juny han d’incorporar l’agenda social de la ciutadania real que els reclama que treballin a favor de les entitats. 

Intercanviar iniciatives amb plataformes i entitats europees

Cal fomentar programes d'intercanvi europeu i promoure que se’n comparteixi l’experiència i la pràctica per a l’aprenentatge de tercers. 

Enxarxar-se amb socis europeus permet conèixer formes organitzades de participació comunitària i assolir sinergies que eviten duplicar esforços i construeixen iniciatives més sostenibles.

Impulsar una agenda europea del Voluntariat

Des del Pla Europeu de Voluntariat 2030 la FCVS afirma que cal: 

a) Una recopilació òptima de dades sobre l’impacte del voluntariat a Catalunya i el seu valor a Europa.

b) Monitorar l'accés a les dades estadístiques i d’altres informacions relacionades amb oportunitats del voluntariat, per proveir voluntariat de qualitat amb l’objectiu d’augmentar-ne la taxa, l'impacte i el valor a tot Europa. 

c) Desencallar l’acreditació de competències de la pràctica i la formació de voluntariat perquè tinguin impacte en el desplegament dels CV de les persones que es troben actives en el mercat laboral.

d) Donar suport a institucions educatives, sociosanitàries, i del tercer sector que involucren el voluntariat i desenvolupar la seva capacitat perquè puguin implementar projectes de solidaritat global vinculats als ODS. 

e) Assegurar que les autoritats estadístiques facin visible la contribució del Voluntariat a l'Agenda 2030 de l'ONU en incloure contribucions voluntàries a les Revisions Nacionals Voluntàries (RNV) per als ODS. 

f) Que els europarlamentaris siguin altaveu dels valors del voluntariat:

El voluntariat com a força transformadora que en la dècada vinent caldrà muscular, com a garantia de comunitats resilients i sostenibles, com a component essencial de la democràcia europea i expressió dels valors europeus, com a expressió de la participació activa de la ciutadania i com a força compromesa amb la democràcia participativa, sent garantia de millora de la qualitat de vida i de transformació social. 

Derecha
Temàtica
Banner

Destacats