Dincat celebra l’aprovació de l’Estratègia Estatal de Desinstitucionalització

Les entitats de la discapacitat intel·lectual demanen valentia a l’administració catalana a l’hora d’aplicar l’Estratègia.

Contenido
Izquierda

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, aplaudeix la nova Estratègia Estatal de Desinstitucionalització del Govern d’Espanya que ha aprovat en Consell de Ministres i que suposa un pas més cap a la transformació dels models de vida i suports a les persones amb discapacitat intel·lectual i cap a la garantia dels seus drets.

En concret, l’estratègia té la voluntat d’alinear-se amb la Convenció dels Drets de les persones amb Discapacitat de l’ONU, que determina el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual, sense excloure a les persones amb grans necessitats de suport, a viure en comunitat convertint els seus desitjos i preferències com els elements més importants dels suports que reben.

Tanmateix, Dincat recorda que es tracta d’una estratègia que no obliga a les administracions autonòmiques competents al seu compliment i, per això, exigeix al pròxim Govern de la Generalitat que es posi les piles a l’hora d’aplicar-la, fent polítiques públiques i invertint per fer-la una realitat a Catalunya.

Precisament els últims dos anys i mig, Dincat ha impulsat a Catalunya el projecte estatal “Mi Casa: una vida en comunidad”, que té l’objectiu de testejar nous models de vida per a les persones amb discapacitat intel·lectual que garanteixin el seu dret a viure en comunitat i a decidir per elles mateixes els aspectes més elementals de la seva vida. Gràcies a aquest projecte s’han creat 22 habitatges pilot i ja són 82 persones amb discapacitat intel·lectual i grans necessitats de suport les que han passat a viure en comunitat.

Derecha
Banner

Destacats