Berga acollirà el Dia Mundial de la Salut Mental de SMC

L'acte serà organitzat per Salut Mental Catalunya i la Fundació Horitzó el pròxim 12 d’octubre.

Contenido
Izquierda

Aquest any, el Dia Mundial de la Salut Mental que organitza la Federació Salut Mental Catalunya i la Fundació Horitzó se celebrarà el dia 12 d’octubre a Berga, amb motiu del 40è aniversari de la Fundació Horitzó.

L’objectiu de la jornada és reivindicar la importància de la salut mental en l’àmbit laboral i la necessitat de crear entorns de treball saludables i inclusius. Per aquest motiu, el lema escollit ha estat “És l’hora de prioritzar la salut mental a la feina”, un concepte que s’escau molt amb el moment actual de la Fundació Horitzó, que aquest 2024 ha aconseguit el reconeixement com a Centre Especial de Treball.

Elisenda Ferrer, directora d’Incidència, Comunicació i Aliances de SMC, ha explicat la història del Dia Mundial de la Salut Mental que des del 1996 celebren a un punt diferent del país conjuntament amb l’associació del territori. Amb la pandèmia aquest acte multitudinari, que havia arribat a aplegar més de 1.000 persones, es va veure interromput i va passar a ser un acte més reduït i més institucional a Barcelona.

Enguany, Ferrer ha destacat que aprofitant el 40 aniversari d’Horitzó, tornen a celebrar un acte com el d’abans de la pandèmia per a coincidir tot el moviment associatiu. Ha afegit que “la pandèmia ha posat de manifest la necessitat de cuidar la nostra salut mental, i ara més que mai és important que les empreses i les administracions prenguin mesures per a crear entorns de treball saludables”.

Derecha
Temàtica
Banner

Destacats