Jornada 'Circ social. Una pràctica artística per a la gent gran'

L'Ateneu Popular 9 Barris impulsa aquest espai de trobada per a entitats que es dediquen al circ social i organitzacions socials que treballen amb gent gran per fomentar el circ com a pràctica artística saludable entre aquest col·lectiu.

L’Ateneu Popular de 9 Barris de Barcelona impulsa una jornada que pretén ser un espai de trobada per a entitats que es dediquen al circ social i organitzacions que treballen amb gent gran amb l’objectiu de promoure el circ com a pràctica artística saludable entre aquest col·lectiu i fomentar el treball en xarxa i la creació de projectes arreu del territori català. La pràctica de circ amb persones més grans de 60 anys brinda beneficis a diferents nivells: físic, emocional i relacional.

La jornada té lloc el dimecres 23 d’octubre de 9:30 a 14h a l’Ateneu Popular 9 Barris i és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Aquesta és la primera de quatre jornades que se celebraran arreu del territori català fins al 2026 (una per a cada província). amb la finalitat de fer visible el circ com a eina d’intervenció a administracions i organitzacions de l’àmbit social i activar partenariats i projectes vinculats a la gent gran, les persones amb discapacitat i les persones joves. Les accions s'emmarquen dins el Pla d'Impuls del Circ, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya.

Programa

9:30h Acollida i acreditacions.

10h Benvinguda a la jornada a càrrec de Cristina Tascón, gerent de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya;  Guille Vidal-Ribas, tècnic de recerca en circ a l'Ateneu Popular 9 Barris i Antonio Alcántara, educador social i expert en circ social, La Perifèrica SCCL.

10:15h Art i salut, un marc per a l'acció amb Nicolás Barbieri, professor de la UOC i investigador en drets culturals.

10:30h Circ social i gent gran: diàleg d’experiències amb Aïda Ballester, treballadora social i experta en circ social; Salvadora Llorens, participant del projecte 'El Gran Circ'; Cristina Rey, infermera comunitària de l’Agència Salut Pública de Barcelona i  Carla Soro, educadora social i formadora de circ social a TusiKcirc.

11:30h Finançament: llistat de recursos.

12h Esmorzar i espai de networking.

12:45h Taller de descoberta del circ social, facilitat per l'equip de formació de l'Ateneu Popular 9 Barris.

14h Tancament

Activitat
Jornades
Temàtica
Gent gran
Organitza
Ateneu Popular 9 Barris