12.000 persones visiten la II Fira d’Economia Social i Solidària

Un total de 184 entitats i empreses socials hi han exposat les seves propostes, els dies 26 i 27 d’octubre.

Content
Esquerra

Els dies 26 i 27 d’octubre ha tingut lloc la II Fira d’Economia Social i Solidària a la Fàbrica Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona. Els continguts de la fira han abraçat temàtiques tan diverses com alternatives a la crisi capitalista, comerç just, moviments ciutadans, moneda social i alternativa, consum responsable, ecologisme, reciclatge, emprenedoria social … També s’han celebrat tallers per als més petits. Durant els dos dies s’hi han celebrat 200 xerrades.

La fira ha demostrat que es pot transformar el món a través del nostre consum diari si l’economia està al servei de les persones. L’any passat va comptar amb gairebé 7 mil visitants i enguany s’ha assolit la xifra de 12 mil. La suma de nous consumidors i impulsors d’iniciatives socials genera noves sortides a la crisi. A més, es fomenta la intercooperació entre persones i entitats per enfortir el mercat social català.

A la fira de l’any passat s’hi va introduir de forma massiva l’Ecosol com a moneda social alternativa i única forma de pagament al recinte, i així ha estat enguany. En l’edició anterior es van canviar 17 mil euros a ecosols i enguany 37 mil. L’Ecosol ha tornat al format digital després de la fira i garanteix el seu ús al servei de les empreses d’economia social catalana que es troben o que s’hi sumin en un futur.

La XES (Xarxa d’Economia Solidària) és l’entitat organitzadora i impulsora de la fira que promou transformar la societat a través de l’economia. La xarxa és també la impulsora del Balanç Social que permet diagnosticar internament la coherència i els valors democràtics i participatius de l’economia social.

Dreta
Banner

Destacats