Junta directiva
L’Assemblea General, que es reuneix tres cops a l'any, és el màxim òrgan de decisió de la institució i la responsable d’escollir la junta directiva.
El mandat de l’actual junta directiva és per al període 2020-2024 i aquesta es reuneix un cop al mes.
Els membres de la junta directiva no reben cap retribució econòmica. Consulta la composició de la Junta Directiva.
En cas de voler-se posar en contacte amb alguna de les persones que formen part de la junta, cal escriure a taula@tercersector.cat.
Equip tècnic
L’òrgan responsable en matèria de contractació és l’equip directiu.
Direcció
Comunicació i Premsa
Polítiques socials
Secretaria i Administració
Consell assessor
Està format per persones de reconegut prestigi de diversos àmbits. Es reuneix dues vegades a l’any per reflexionar sobre qüestions de fons del tercer sector, polítiques socials i el paper de les entitats en la societat. Els seus membres no perceben cap retribució.
Directora adjunta
Professora economia aplicada
Experta en infància i adolescència
Experta en salut
Professora de filosofia
Directora Agència de Transparència
Sociòloga
Experta en treball
Economista
Expert en polítiques socials
Director
Professor de salut pública i treball social
Director
Catedràtic de dret del treball i la seguretat social
Expresident
Expresident
Expresidenta
Expresident
Grups de treball i comissions de seguiment
Els grups de treball estan creats a proposta de la Junta Directiva per aprofundir en determinats temes d'interès per al sector. Es reuneixen mínim cada dos mesos.
Les comissions s'encarreguen de fer el seguiment de les accions i projectes de les àrees d'internacional i comunicació. Es reuneixen cada trimestre.
Dret a l’habitatge i l’energia
Seguiment de les polítiques vinculades a la garantia del dret a l’habitatge digne, assequible i accessible, el suport a les entitats promotores i/o gestores d’habitatge social, així com l’accés a l’energia com a dret bàsic.
Coordinació: Susanna Roig (Creu Roja Catalunya)
Referent tècnica: María José Polanco - mjpolanco@tercersector.cat
Polítiques d'inclusió social i no-discriminació
Seguiment de les polítiques d'inclusió social i d'igualtat i feminismes. Especialment, tot allò relacionat amb els drets humans, les polítiques migratòries, i la igualtat de tracte i no-discriminació, però també AMB la garantia d'ingressos i la cobertura de necessitats bàsiques, sempre des d'una perspectiva interseccional i de drets. A més, és l'espai de referència pel seguiment de la participació de la Taula a la xarxa europea de lluita contra la pobresa (EAPN Espanya).
Coordinació: Francina Alsina (FCVS)
Referent tècnica: María José Polanco - mjpolanco@tercersector.cat
Inserció sociolaboral
Seguiment de les convocatòries i programes que desenvolupen les entitats del tercer sector social i que depenen del Servei d’Ocupació de Catalunya, així com seguiment i incidència per millorar el desenvolupament de les polítiques actives d’ocupació.
Coordinació: Amèlia Clara (Dincat) i Esteve Ferrer (Feicat)
Referent tècnica: María José Polanco - mjpolanco@tercersector.cat
Model d'atenció a la persona
Incidir en les polítiques públiques en matèria de serveis socials per a la promoció del model d’atenció centrada en la persona i de base comunitària a través d’elements com el 2n Pla Estratègic de Serveis Socials, la transformació de la cartera de serveis socials i el desplegament de l'Agència d'atenció integrada social i sanitària; així com promoure l'intercanvi de coneixement del model d'atenció centrada en la persona i de base comunitària entre les entitats de la Taula.
Coordinació: Marta Poll (Federació Salut Mental Catalunya)
Referent tècnica: Elisenda Riera - eriera@tercersector.cat
Envelliment
Promoure la defensa dels drets i la veu de les persones grans i d’un model d'acompanyament a l'envelliment des d'una perspectiva global, incorporant la participació, la promoció de l'envelliment actiu i la prevenció i atenció de situacions de dependència i de discapacitat i ser un interlocutor de referència per a les administracions en la defensa dels drets i la veu de les persones grans.
Coordinació: Clara Rosàs (FECEC) i Montse Falguera (FEATE)
Referent tècnica: Elisenda Riera - eriera@tercersector.cat
Finançament
Millorar el sistema de subvencions que afecta les entitats socials i acompanyar les entitats en la millora de les seves capacitats en relació a les convocatòries de finançament públic.
Coordinació: Marta Obdulia (ECOM) i Marta Poll (Federació Salut Mental Catalunya)
Referent tècnica: Gemma Grau - ggrau@tercersector.cat
Qualitat i millora
Acompanya i enforteix les entitats en la millora de la gestió i la qualitat interna a través d'aspectes com la transparència i l'avaluació, la incorporació de la responsabilitat social i ambiental, els criteris d’igualtat de gènere interseccional i d’interculturalitat i la promoció de la cultura ètica i el bon govern.
Coordinació: Rita Grané (FEPA)
Referent tècnica: Patrícia Casanueva - pcasanueva@tercersector.cat
Internacional
Construeix una agenda compartida per a la internacionalització del tercer sector social, promou processos d’incidència europea i internacional col·laboratius rellevants per a l’agenda social i dels drets humans, identifica oportunitats d’enfortiment del tercer sector vinculades a la internacionalització, des del finançament europeu fins a l’aprenentatge, i potencia el treball en xarxa amb altres xarxes i entitats del tercer sector d’arreu d’Europa i del món.
Coordinació: Jesús Delgado (Fundació Pere Tarrés)
Referent tècnic: Jaume Puigpinós - internacional@tercersector.cat
Comunicació
Informa, coordina i impulsa la participació de les entitats federades en l'estratègia i l'acció conjunta com a tercer sector des de l'àmbit comunicatiu.
Referent tècnica: Laura Castro - comunicacio@tercersector.cat
Línies actuació
Incidència
En les Administracions Públiques, organismes com la Sindicatura de Greuges i en altres agents socials.
Seguiment
Sobre les accions del Govern i les polítiques d’infància i adolescència.
Coneixement
Generar-ne per debatre, reflexionar i impulsar accions concretes.
Observatori
Desenvolupar una funció de radar en l’atenció i el benestar de la infància i l’adolescència.