Creu Roja: l’impacte de la pandèmia en la salut emocional
El 54% de les persones ateses per l’organització han vist afectada la seva salut emocional.
Les desigualtats repercuteixen de manera clara en la salut de les persones, especialment de les més vulnerables. El 54% de les persones ateses per la Creu Roja a Catalunya durant la pandèmia afirma que la seva salut emocional s’ha vist afectada arran de la situació d’emergència sanitària o la por a contreure la malaltia. A més, el darrer semestre s’ha triplicat la incidència del coronavirus entre les persones ateses per l’entitat o algun dels seus familiars, que passa del 5% (octubre 2020) al 16,8%.
Aquestes són algunes de les conclusions del segon informe de L’Observatori ‘Impacte de la COVID-19 en col·lectius vulnerables’, publicat el mes de març passat. Per aquestes raons, la Creu Roja se suma a la campanya de l'Organització Mundial de la Salut amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut (7 d'abril), ‘Construir un món més just i saludable’.
Per fer front a aquesta situació, el Pla Creu Roja RESPON enfront de la Covid-19 ha atès en l'àmbit específic de la salut un total de 338.315 persones amb informació, mesures preventives, lliurament de medicaments i mascaretes, trasllats a centres sanitaris, etc. En aquesta línia, s’han fet més de 180.400 trucades de seguiment i de promoció de la salut per informar sobre la Covid-19 els col·lectius de gent gran, persones amb discapacitat, etc. i altres destinataris dels projectes de salut de l’entitat i s’han dut a terme més de 8.000 entregues de medicació a persones amb malalties cròniques. També s’ha ofert confinament segur a persones vulnerables i sense sostre (587 places) així com a contactes estrets de positius de Covid-19 (1.414 places a 7 albergs).