Debat entre els entitats socials i la consellera Bassa sobre la RGC
Un centenar de persones han assistit a l'acte amb la consellera Bassa.
Aquest dilluns va tenir lloc un debat entre la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa i les entitats socials de la Taula del Tercer Sector per resoldre possibles dubtes que genera la recent aprovada Llei de la Renda Garantida de Ciutadania. L'acte va tenir lloc a la Sala cotxeres del Palau Robert i hi van assistir prop de 100 persones.
Durant la seva intervenció, la consellera Bassa va destacar que "la nova RGC és una eina per a la inclusió social i lluitar contra les desigualtats existents". "Amb l'aprovació de la RGC hem revertit retallades i estem aplicant polítiques transformadores" ha sentenciat. Per la consellera, Dolors Bassa el fet que el PArlament hagi aprovat la nova Llei "representa un model d'apoderament de les persones". "És un dret subjectiu, no depèn de pressupost, i tota la getn que té dret a cobrtar-la l'ha de poder cobrar", conclou.
Durant la seva intervenció, el president de la Taula del Tercer Sector, Enric Morist va ressaltar "que els grans canvis socials del país s'han fet des de la pressió de la ciutadania; i la RGC n'és un exemple". Morist ha lamentat que "hi ha persones que no se'n surten. Hem normalitzat les situacions de vulnerabilitat i la pobresa s'està cronificant". Per Enric Morist "la RGC és una excel·lent notícia, però estem al final del principi i ens queda molt camí per fer".
La renda garantida de ciutadania s'atorga a unitats familiars, i en funció dels seus membres serà més o menys elevada. Un adult que compleix els requisits per accedir-hi cobrarà el 2020 664 euros, el 100% de l'índex de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), mentre que si la unitat familiar està formada per dos adults en les circumstàncies pertinents per rebre els fons, en cobrarà 996. Això vol dir que al segon membre li pertoca el 50% de l'IRSC. Seguint aquesta lògica, a una família amb dos membres amb dret a cobrar la renda garantida i tres fills percebrà 1.200 euros com a màxim d'aquí tres anys.