Entitats socials i Govern analitzen l’accessibilitat del transport públic

El conseller Rull es reuneix amb les entitats de discapacitat. FGC, Metro i bus estan ja molt a prop de la plena accessibilitat.

Content
Esquerra

El 97% de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el 88% de la xarxa de metro es troba adaptada a persones amb mobilitat reduïda, com també la totalitat de la xarxa de bus urbà de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el 78% en la d’autobusos interurbans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Així ho ha confirmat aquest dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una trobada amb entitats que defensen els drets dels discapacitats físics i sensorials. L'objectiu d'aquesta ha estat atendre les necessitats concretes d’aquests col·lectius per millorar la seva mobilitat a la xarxa de transport públic d’arreu del territori.

Comparada amb altres ciutats d’Europa amb xarxes de transport similars, la xarxa de metro de Barcelona és una de les més adaptades, ja que disposa de 140 estacions accessibles de les 154 totals. No obstant, la Generalitat ha anunciat que està treballant per "assolir l’adaptació completa de la xarxa de transport públic d’arreu del territori". En la mateixa línia, el conseller Rull ha anunciat que proposarà al si de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) la creació d'un grup de treball que garanteixi que la futura T-Mobilitat sigui 100% accessible.

El passat 6 de maig, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Autoritat del Transport Metropolità ja van signar un protocol de col·laboració per analitzar l’accessibilitat del sistema de transport i redactar un pla d’adaptació, d'acord amb la Llei 13/2014 d'accessibilitat. Segons ha informat la conselleria, ara la redacció del decret de desenvolupament d'aquesta llei es troba en fase avançada i es preveu iniciar la seva tramitació en els propers mesos, així com concretar les accions per dur a terme per millorar aquest àmbit.

Així mateix, el grup d’accessibilitat, integrat per associacions de discapacitats, operadors de transport públic a Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, treballa per abordar aquesta problemàtica en l’àmbit del transport de carretera i ferroviari. El passat 6 de juny es va celebrar la darrera reunió d’aquest grup, per concretar les mesures i accions a dur a terme en els següents mesos.

En el marc d'aquest treball conjunt es redactarà un programa d'implantació de mesures de millora de l'accessibilitat en base a l'auditoria i a la feina feta en el grup de treball.

Concretament, a la reunió hi han assistit el president del Comitè català de representants de persones amb discapacitat (Cocarmi) i de la Federació Ecom, Antonio Guillén; la presidenta de la Confederació espanyola de persones amb discapacitat física i orgànica (Cocemfe), Pilar Díaz; el responsable de la unitat d’autonomia personal i accés a la informació de l'ONCE, Anaïs Garcia Balmaña; la tècnica de rehabilitació de l'ONCE, Yolanda Fernández de Landa; la vicepresidenta de la Federació d'Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (Acapps), Fanny Llorens, així com Adrià Berenguer, de Cocemfe; Domingo Reina, del Servei d'Accessibilitat a la Comunicació de l'Acapps, i Meritxell Alós, membre de la Junta de la Federació Dincat. Per part de la Generalitat, també hi ha participat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats