Un estudi confirma que els i les escoltes són ciutadania més activa, resilient i compromesa
És la primera vegada que l’escoltisme pot demostrar el seu impacte.
Content
Esquerra
Els i les joves escoltes són persones més actives, resilients i compromeses, que valoren la curiositat i l’acceptació. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi “Mesurant l’impacte de l’escoltisme en el desenvolupament dels i les joves”, segons un estudi internacional encarregat per l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM).
L’informe, que s’ha portat a terme amb més de 6.000 joves de Kènia, Singapur i el Regne Unit, aporta evidències estadísticament significatives que els i les escoltes superaven als seus companys i companyes no escoltes en gairebé totes les 14 categories de desenvolupament personal mesurat. Per exemple, un 16% més en ciutadania activa i en habilitats de vida i ocupabilitat, un 20% més en activitat física, un 12% més en habilitats de lideratge i un 9% més en acceptació de la diversitat.
La importància d’aquest estudi radica en què, per primer cop, l’escoltisme pot demostrar l’impacte d’aquest moviment educatiu que promou el creixement personal d’infants i joves perquè siguin persones actives, conscients i compromeses amb la societat. Les dades serviran per millorar els programes juvenils de l’escoltisme, la formació que s’ofereix als i les caps o per identificar noves àrees de treball. En una segona fase, l’estudi s’ampliarà a tres països europeus, interamericans i àrabs.
Dreta
Temàtica
Banner