Malalties

Relatoria Debat Europa Social. L'atenció integrada sociosanitària: una perspectiva europea

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i DIPLOCAT, en col·laboració amb la Facultat d'Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull, han organitzat un nou debat ‘Europa Social’. Aquest tercer debat es va centrar en l’atenció integrada social i sanitària, un model d’atenció a les persones que dona una resposta integral i coordinada des del sistema social i sanitari i que s’està treballant a Catalunya. Aquí podeu consultar la relatoria del debat. 

La FECEC celebra 20 anys al costat dels pacients amb càncer i de les seves famílies a Catalunya

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) celebra 20 anys de trajectòria en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya i sobretot en la millora de la qualitat de vida dels pacients amb càncer i de les seves famílies. La federació és cens d’informació i dona servei a les entitats contra el càncer federades, alhora que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic, desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció, supervivents i recerca psicosocial. 

Cooperatives d'Iniciativa Social - Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya és l'organització dedicada a la promoció, creació i consolidació de cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l'economia i la societat catalana d'acord amb valors democràtics i de transformació social. La seva tasca consisteix a donar a conèixer el model cooperatiu i impulsar el creixement de les empreses que en formen part.

Associació Sant Joan de Déu Catalunya

L’Associació Sant Joan de Déu Catalunya és una entitat sense afany de lucre constituïda l’any 2019 i integrada per 11 entitats sanitàries, socials, docents i investigadores de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, a més de la mateixa entitat religiosa. Té per objectiu impulsar programes dirigits a col·lectius en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Les entitats integrants de l’associació són les encarregades de realitzar l’acció social, sanitària i sociosanitària que promovem des de Sant Joan de Déu.

Federació Catalana de Voluntariat Social

La Federació Catalana de Voluntariat Social és la plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya. Compta amb una xarxa d’entitats sense ànim de lucre que treballen pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social a Catalunya. La incidència política persegueix que el voluntariat i l’associacionisme, per la seva valuosa aportació a la millora democràtica del país, siguin fomentats i reconeguts com a tal. Agrupa prop de 340 entitats amb les quals impulsa recursos i serveis per afavorir l’acció voluntària.

FECEC (Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer)

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer és una entitat de segon nivell que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies. Es va constituir el 2001 i va néixer amb la vocació d’integrar esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. És cens d’informació i dóna servei a les entitats contra el càncer federades, alhora que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic, desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció, supervivents i recerca psicosocial. 

Federació Catalana de Donants de Sang

La Federació Catalana de Donants de Sang neix amb vocació d’aglutinar, fomentar i divulgar la donació altruista de sang i plasma a Catalunya. La seva funció social, igual que la de les altres entitats amb aquests mateixos fins, és divulgar, fomentar i orientar el comportament de la societat per assolir una conscienciació ètica i responsable que doni resposta a l'enorme i esperançador repte que aquests avenços científics permeten.

ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social)

La federació d’Entitats Catalanes d'Acció Social treballa, de manera prioritària amb col·lectius en situació o risc d’exclusió social. L’atenció directa que presten les organitzacions membre d’ECAS i la tasca de la pròpia federació per vertebrar el sector es fonamenten en la lluita per la igualtat d’oportunitats per a tota la població, així com en la voluntat de transformar la societat per fer-la més justa i equitativa.