La Taula participa en la constitució de l’Agenda Urbana de Catalunya

És la guia per al desenvolupament sostenible de les ciutats davant el fenomen de la urbanització.

Contenido
Izquierda

La Taula del Tercer Sector ha participat en la constitució de l’Assemblea Urbana de Catalunya, l’òrgan integrat per totes les Administracions de Catalunya i pels representants del teixit econòmic i social i l’ens responsable d’elaborar l’Agenda Urbana de Catalunya.

L’Agenda Urbana de Catalunya serà la guia per al desenvolupament sostenible de les ciutats en les pròximes dècades i pretén donar una millor resposta al fenomen de la urbanització, que està accentuant la pobresa i les desigualtats socials. A Catalunya 8 de cada 10 ciutadans i ciutadanes ja viuen en àrees urbanes. L’Agenda comptarà amb 6 eixos temàtics:

  • Benestar de les persones per garantir ciutats segures, diverses, inclusives i amb espais col·lectius que permetin la interacció entre la ciutadania.
  • Hàbitats urbans saludables per assegurar entorns saludables.
  • Qualitat urbana per garantir l’accés a l’habitatge i al transport i amb espais públics de qualitat.
  • Prosperitat econòmica per cercar un model turístic sostenible, explorar nous models productius amb alt valor afegir, promocionar els clústers de coneixement i l’economia verda i circular.
  • Dimensió territorial
  • Bon govern que inclou revisar el finançament dels governs locals i la distribució dels recursos, fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions i millorar el control de la despesa pública, entre altres.

En la seva intervenció a l’acte de constitució de l’Assemblea Urbana, la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Francina Alsina, ha recordat que en aquest procés de transformació de les ciutats és imprescindible un sector social fort i una ciutadania mobilitza. “El desafiament metropolità no es pot afrontar des d’un sol actor" ha puntualitzat Alsina, que s’ha sumat a la petició de més suports i recursos per als governs locals.

L’Assemblea està formada per 60 membres: 15 en representació dels departaments del Govern, 25 més d’ens locals (ajuntaments, diputacions i entitats municipalistes) i 20 més pertanyen al teixit associatiu ciutadà i del sector productiu.  La previsió és aprovar l’Agenda el 2020.

 

Derecha
Banner

Destacats