El segon SmartCATChallenge serà sobre inclusió social

És una iniciativa de la Generalitat per promoure la innovació tecnològica en àmbits estratègics

Contenido
Izquierda

Reduir les barreres arquitectòniques i millorar el desplaçament a les ciutats de persones amb mobilitat reduïda, fomentar una gestió del consum més eficient en persones en risc d’exclusió i promoure una cultura més col·laborativa entre entitats i les persones, són els tres reptes d’inclusió social emmarcats a la segona edició de l’SmartCat Challenge.

Per definir-los, representants de m4Social de la Taula del Tercer Sector i de diverses entitats socials van participar en un taller per identificar les principals necessitats sobre la inclusió social de l’SmartCAT Challenge que se celebrarà el pròxim 9 de juny al Mobile World Center de Barcelona. Aquests reptes es poden consultar a la web http://smartcatchallenge.cat/. La primera parada d’aquest “challenge” és una Ideathon d’idees a on les persones interessades poden participar i presentar les seves idees i contribuir a superar aquests reptes, que es poden registrar de manera gratuïta mitjançant aquest enllaç.

Hi haurà un espai de networking i al final del dia, els assistents acabaran presentant el seu projecte.  Per a cada repte, s’espera que els participants presentin solucions enfocades a:

  • Barreres arquitectòniques: solucions perquè les persones amb qualsevol tipus de discapacitat puguin evitar zones i obstacles urbans, per avisar de la seva existència o indicar perills o riscos.
  • Gestió de recursos personals: solucions que ajudin a evitar el malbaratament de recursos i es puguin optimitzar, de manera que les persones en risc d’exclusió social o amb necessitats concretes puguin tenir una millor qualitat de vida.
  • Cultura col·laborativa: solucions que apostin per compartir recursos materials o immaterials per facilitar la vida de les persones i afavorir l’intercanvi.

La Ideathon serà l’inici d’un procés de 4 mesos durant els quals, els participants tindran accés a la plataforma d’incubació online de Smart City Hack i disposaran de mentors i recursos tecnològics que els guiaran per poder transformar les seves idees inicials en projectes reals.

El repte finalitzarà amb una competició online, on públic i jurat triaran les millors solucions que competiran a la final de l’SmartCAT Challenge que tindrà lloc a la tardor del 2017. A més, el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot dins del marc del Catalonia SmartLab.

De manera paral·lela, l’SmartChallenge també ha llançat reptes per a la gestió de la mobilitat en tres entorns diferents: ciutats, territori i polígons industrials. En aquest cas, la Ideathon se celebrarà el 17 de juny.

La SmartCAT Challenge és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per potenciar la creació de solucions innovadores a les principals problemàtiques del territori català, connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts amb les necessitats que requereixen resoldre’s. En aquesta iniciativa es valora el desenvolupament de solucions tecnològiques relacionades amb tecnologies Smart com són el Mobile, BigData o Internet of Things que també comptaran amb agents clau per la seva dinamització. En la seva primera edició, la SmartCat Challenge va comptar amb més de 70 participants a la Ideathon i es van presentar 60 solucions tecnològiques per resoldre els reptes plantejats.

Derecha
Temàtica
Banner

Destacats