La Taula presenta a Junqueras les prioritats per els Pressupostos 2017

Illa i Aragonès van atendre als mitjans a la sortida de la reunió.

Contenido
Izquierda

En un context de creixement econòmic com l’actual resulta “inacceptable” que les desigualtats “hagin augmentat” a Catalunya. Aquest és el missatge que ahir va traslladar el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, al vicepresident i conseller d’Economia,Oriol Junqueras. Tots dos es van reunir a la seu del departament per analitzar el projecte de pressupostos del 2017 i abordar les prioritatsde les oenagés.

I aquestes no són altres que redistribuir la riquesa i combatre la precarietat, que ha arribat a cotes “alarmants”. Economia ha de “prendre consciència” d’aquesta situació, va reclamar Illa. El 20% de la població catalana és pobra i 100.000 famílies subsisteixen sense cap ingrés mentre els indicadors financers milloren, una situació paradoxal, va advertir el tercer sector. Així que aquesta realitat nopot ser obviada en l’elaboració dels pressupostos, va afegir el representant de les entitats socials.

Durant la trobada no es va entrar al detall dels números amb què treballa Economia per a l’any que ve i només se’n van exposar les línies generals. De moment, sí que es disposarà dels recursos per al “pla de xoc” pactat entre Junts pel Sí i la CUP, que inclouen els 70 milions per revertir les restriccions de la renda mínima d’inserció, així com partides per reforçar l’atenció a les llars d’infants i l’accés a residències d’avis, els “mínims” que reclamen les entitats. Però urgeix anar més enllà, van recordar. Illa va demanar a Junqueras que els comptes incloguin, a més, diners per aplicar les resolucions aprovades en el ple d’emergència social que el Parlament va aprovar al març, un terç de les quals estan subjectes a pressupost i encara no s’han complert. També que hi hagi la dotació de la renda garantida de ciutadania, en fase de ponència al Parlament –a punt de tancar-se–. Les oenagés estaran molt atentes a la tramitació dels pressupostos i esperenque les seves propostes es vegin reflectides en els comptes del 2017.
 

Derecha
Temàtica
Banner

Destacats