La Generalitat concedeix la Creu de Sant Jordi a la Fundació Pere Tarrés

Pel seu treball en el foment de l’educació en el lleure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l'enfortiment del teixit associatiu.

Contenido
Izquierda

El passat 27 d’abril, el Palau de la Generalitat va ser l’escenari on es van entregar la Creus de Sant Jordi que reconeixen les 27 personalitats i 12 entitats, entre les quals hi figura la Fundació Pere Tarrés.

El president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet, va rebre la Creu de Sant Jordi de la mà del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. La Generalitat ha distingit la Fundació Pere Tarrés “pel conjunt del seu treball en el foment de l’educació en el temps lleure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l'enfortiment del teixit associatiu”.

El president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet, va afirmar que “tot i que el compromís social i educatiu de la Fundació no té com a finalitat aconseguir premis ni reconeixements, distincions com la Creu de Sant Jordi ens encoratgen a seguir treballant perquè tots els infants, independentment de la seva situació familiar, social o econòmica, visquin com a nens i creixin com a persones”.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de reconèixer les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Per aquest motiu, és habitual que entre els guardonats hi hagi nombroses persones vinculades al tercer sector social. Així destaca també en l’edició d’enguany, la religiosa Maria Victòria Molins Gomila, de la Companyia de Santa Teresa de Jesús i voluntària social, a la qual se li reconeix el compromís amb les persones més desafavorides.

Entre les entitats guardonades del 2016 destaquen els Lluïsos d’Horta, en el 150è aniversari, per impulsar activitats culturals, esportives, formatives i d’esbarjo des dels valors de la participació, el voluntariat i el civisme; o l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), en reconeixement a la seva dedicació per millorar la qualitat de vida dels infants diagnosticats amb càncers i de les seves famílies.

 

Derecha
Banner

Destacats