Pobresa Zero es reuneix amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

És la primera audiència pública de la presidenta Forcadell.

Contenido
Izquierda

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha reunit aquest dimecres amb diversos representants de la plataforma 'Pobresa Zero', en la primera recepció oficial que fa a la cambra catalana. Precisament ha estat voluntat seva que el primer acte públic –més enllà de les tasques internes del Parlament- hagi estat per rebre les propostes i demandes de les entitats del tercer sector.

Forcadell ha rebut un document que ressalta 12 punts principals per eradicar la pobresa i la desigualtat i s'ha compromès a treballar perquè aquest document basi una futura declaració parlamentària. Els representants de la plataforma han afirmat sentir-se satisfets per la bona rebuda que han tingut les seves propostes per part de la presidenta i han demanat que el debat social sigui prioritari durant aquesta legislatura.

"Creiem que el Parlament ha d'incorporar el debat social. Malgrat que la situació econòmica a Catalunya hagi millorat , la crisi social persisteix i volem que el Parlament sigui conscient i sensible a aquesta realitat", ha indicat el president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Oriol Illa, un cop finalitzada la recepció. Segons ell, Forcadell s'ha mostrat especialment preocupada amb els casos de pobresa energètica ara que s'acosta l'hivern.

El document que la plataforma 'Pobresa Zero' ha lliurat a la presidenta del Parlament es basa en 12 punts per combatre la pobresa i les desigualtats. "Construir un mercat de treball just i una economia centrada en les persones, que superi, entre d'altres, les diferències entre els salaris més alts i els més baixos i la bretxa de gènere; Educar sense deixar ningú enrere, amb una escola pública diversa, no segregada, inclusiva i gratuïta i una aposat per l'educació de 0-3 anys; Aplicar una fiscalitat justa, potenciant la lluita contra el frau i incrementant la pressió fiscal sobre els més rics; Desenvolupar un sistema de prestacions que garanteixi uns mínims a tothom; Assegurar un habitatge digne per a tothom; Garantir els serveis sociosanitaris com a dret".

A més, també es parla de: "Eradicar les polítiques migratòries racistes; Fomentar un comerç equitatiu i sostenible entre els països; Exigir el control de les transaccions financeres; Auditar el deute públic per dilucidar la seva legitimitat; Supervisar les inversions realitzades per empreses transnacionals; i la Implementació d'una política pública de cooperació internacional coherent i justa que, com a mínim, assoleixi el desfasat 0,7% del PIB per a fomentar el desenvolupament sostenible, la igualtat de gènere i garantir una vida digna per a tothom".

Derecha
Banner

Destacats