La Taula del Tercer Sector ingressa en el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya

Ocuparà una de les tres vocalies de l'àmbit de l'Economia Social. Aquest acord del Govern català suposa un nou pas endavant en el reconeixement del Tercer Sector Social.

Contenido
Izquierda

Després d’anys de sol·licitar l’ingrés al CTESC, la Taula del Tercer Sector entrarà a formar-ne part com entitat de ple dret d’aquesta institució, ocupant una de les tres vocalies de l’àmbit de l’Economia Social.

Ara fa un any, i com a pas previ, la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras va ser nomenada pel govern de la Generalitat de Catalunya, membre del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). Segons el Diari Oficial de la Generalitat es va nomenar a Guiteras “membre del grup tercer, com a persona experta de reconegut prestigi en les matèries que són competència del Consell, i a proposta del conseller d’Empresa i Ocupació i del conseller d’Economia i Coneixement, amb consulta prèvia a les organitzacions representades en el Consell”.

El Govern català ara ha donat un nou pas per atendre les reiterades peticions de la Taula del Tercer Sector: nomenar-ne membre a la mateixa institució de la Taula del Tercer Sector, reconeixent així el seu pes i importància dins de l’Economia Social catalana. I ara li pertoca a la Taula del Tercer Sector decidir quina serà la persona que la representarà en el Consell.

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya és un ens de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat i autonomia orgànica i funcional per al compliment de les seves finalitats com a òrgan consultiu i d’assessorament del Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals.

Amb l’ingrés de la Taula del Tercer Sector en aquest Consell, Catalunya se situa al mateix nivell d’altres governs europeus que han estat capdavanters en el reconeixement del Tercer Sector com un agent social de primer ordre.

Derecha
Banner

Destacats