Ens sumem a l’Aliança per a la Segona Oportunitat

La Taula és una de les 17 entitats de la societat civil que impulsen aquesta iniciativa que promou solucions a persones que ho han perdut tot perquè es veuen ofegades pels deutes.

Contenido
Izquierda

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i el Consell de l'Advocacia Catalana impulsen l’Aliança per a la Segona Oportunitat en la qual 17 entitats de la societat civil, entre les quals la Taula del Tercer Sector, han acordat treballar conjuntament en la divulgació d’aquest mecanisme perquè arribi al màxim nombre de persones que es troben en situació d’insolvència. 

La segona oportunitat és una eina que té per objectiu que una persona física que s’ha vist immersa en una situació d’insolvència patrimonial, de la qual no és culpable, disposi de la possibilitat d’encarrilar novament la seva vida. Les persones sobre endeutades poden arribar a un acord extrajudicial amb els creditors i en cas que no sigui possible, prèvia liquidació del seu patrimoni, es cancel·lin els deutes.

“La segona oportunitat no és només imprescindible és justa perquè totes les persones, sobretot les que estan en una situació vulnerable, tenen dret a poder començar de nou. Si a les empreses se’ls permet fer taula rasa, per què no poden fer-ho les persones? Ja és hora de canviar el sistema perquè aquest prioritzi els drets i el benestar de la ciutadania” ha assegurat Francina Alsina, a l’acte de presentació.

L’Aliança per a la Segona Oportunitat comporta que les 17 entitats signants es comprometin a difondre públicament què és aquest mecanisme, a treballar en xarxa amb altres agents socioeconòmics i a millorar-ne el funcionament. A banda de la Taula, també en formen part Càritas Catalunya, l’Observatori DESC, a CONFAVC, el Fòrum de Síndics i Síndiques i Defensors i Defensores Locals de Catalunya, col·legis professionals (treball social, educació social, psicologia, economia o periodisme) i patronals (PIMEC, CECOT, etc.).