COCARMI reivindica la plena inclusió laboral de les persones amb discapacitat

Ho ha fet en una jornada on ha evidenciat que queda molt per fer en la garantia d’aquest dret.

Contenido
Izquierda

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, ha reivindicat la plena inclusió laboral de les persones amb discapacitat en la jornada ‘Dret al Treball de les persones amb discapacitat. Igualtat de Condicions?’ on s’ha reflexionat i posat en valor el dret a una feina digna i de qualitat, la igualtat de condicions, alhora que s’ha parlat, a partir de les experiències de tres empreses gironines, de la riquesa i els molts avantatges i beneficis que representa per a les empreses comptar amb persones amb discapacitat als seus equips. 

Amb una setantena d’assistents, la sala d’actes de Support Girona ha acollit aquesta jornada, moderada pel periodista Carles Baldellou i que s’emmarca dins els actes del 25e aniversari del COCARMI. La seva presidenta, Mercè Batlle, ha assegurat que han estat "25 anys durant els quals el moviment associatiu català de la discapacitat s’ha escindit, reunificat, qüestionat, etc. però sobretot s’ha consolidat per ser avui un exemple per la seva força i unitat. I aquí seguim avui: forts, reivindicatius i treballant en noves dinàmiques”. 

El director general d’Economia Social del departament de Treball de la Generalitat, Juli Silvestre, ha destacat que tenir un país amb una xarxa d’entitats socials fortes és un signe de democràcia i empoderament comunitari, però també un compromís, i no pot significar un desenteniment per part del Govern.

D’altra banda, en representació de la Diputació de Girona, la diputada d’Acció Social, Maite Tixis, ha assenyalat que diputació, institucions i entitats han d’acompanyar les persones per assolir la plena inclusió de les persones amb discapacitat i conscienciar sobre els beneficis de la contractació del col·lectiu.

Tot seguit, la directora-gerent de la Federación Empresarial Española de Asociaciones de Centros Especiales de Empleo (FEACEM), Pepa Torres, ha parlat sobre el futur del treball de les persones amb discapacitat i ha remarcat que calen unes polítiques d’ocupació que incloguin suports i mesures d’acció positives, amb caràcter interseccional i incidint en tots aquells factors que expliquen les elevades taxes d’inactivitat que registra el col·lectiu.

En la segona part de la jornada ha tingut lloc la taula rodona ‘Com viuen les empreses la contractació de persones amb discapacitat, por o oportunitat?’ amb les experiències de diverses empreses gironines en contractació de persones amb discapacitat.

Derecha
Banner

Destacats