Persones autistes validen una guia amb claus per a adaptar l’oci pel col·lectiu

La ‘Guia d'Oci Inclusiu per a persones autistes’ forma part del Projecte Rumbo, que busca dissenyar nous models de vida independent per a persones amb discapacitat.

Contenido
Izquierda

Amb l’objectiu d’aportar solucions a l’exclusió en l’oci que pateixen les persones amb autisme, un grup professional format per 6 persones autistes ha revisat i validat la ‘Guia d'oci inclusiu per a persones autistes’. Es tracta d'una publicació dirigida a organitzacions promotores d'oci, que planteja estratègies innovadores per a dissenyar esdeveniments i activitats per a totes les persones. També s'ofereixen pautes i recursos que ajudin a les persones professionals de l'oci a desenvolupar activitats ajustades a les necessitats específiques del col·lectiu autista.

La guia ha estat publicada per Autismo España i les Federacions autonòmiques que formen part del projecte Rumbo: Autismo Andalucía, Federació Catalana d’Autisme, Autismo Galicia i Autismo Castilla y León

Per a garantir que el material s'adequa a la realitat de les persones autistes, s'ha comptat amb la participació del grup de Consultoria Autista, format per 6 persones amb autisme (5 consultores i una mediadora). Aquest grup de treball ha revisat i validat el contingut de la guia i ha proposat millores a partir de les seves experiències i coneixements. També ha preparat diferents materials que es difondran a partir de la publicació d'aquesta guia.

Contingut de la guia

La publicació inclou recomanacions sobre:

  • Preparació dels espais perquè siguin inclusius i amigables amb l'autisme
  • Planificació i organització de les activitats d'oci perquè es tingui en compte les necessitats de les persones autistes
  • Capacitació dels i les professionals del món de l'oci, posant l'accent en la importància de l'anticipació per a les persones autistes i en la correcta comunicació que garanteixi la seva comprensió.

La guia conté també recursos pràctics perquè organitzacions i professionals de l'oci puguin examinar l'accessibilitat i la inclusió de persones autistes en les seves activitats. D'aquesta manera, s'inclou un apartat de bones pràctiques amb activitats inclusives amb l'autisme que han estat un èxit en museus, espais de vacances, teatre i esports, i plantilles d'avaluació per a analitzar l'accessibilitat de l'activitat abans, durant i un cop finalitzada. 

Per aquests motius, la ‘Guia d'oci inclusiu per a persones autistes’ és un recurs indispensable per a promoure el dret de totes les persones autistes a gaudir d'activitats d'oci.

Derecha
Banner

Destacats