ONCE Catalunya ja té els guanyadors dels Premis Solidaris 2024

Els guardonats són El Lloc de la Dona - Germanes Oblates, ‘La Porteria’ (Betevé), Juan Carlos Unzué, Topromi, i l’Ajuntament d’Altafulla.

Contenido
Izquierda

L’ONCE Catalunya ha lliurat els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2024, que reconeixen aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

Els premiats rebran l’obra escultòrica SOLIDARIS, en un acte que tindrà lloc dimarts 11 de juny a les 18.00 h al Teatre Municipal de Girona. 

Enguany, els guardonats són:

-A la institució, organització, entitat o ONG: El Lloc de la Dona-Germanes Oblates, pel treball de prevenció, atenció, formació i inserció laboral que permeten empoderar i normalitzar les vides de moltes de les dones que exerceixen prostitució als carrers.

-Al programa, article o projecte de comunicació: Programa ‘La Porteria’ (Betevé), per la inclusió i la igualtat d’oportunitats en una televisió pública i la normalització d’un tertulià amb discapacitat intel·lectual, Cristian Garcia.

-A la persona física: Juan Carlos Unzué, per divulgar la seva malaltia i lluitar per aconseguir drets, ajudes i investigació per als seus companys d'equip, altres 4.000 pacients d'ELA a tot l’Estat.

-A l’empresa: Topromi, per facilitar l’ocupació i integració de persones en risc d’exclusió social.

-A l’administració pública: Ajuntament d’Altafulla, pel seu programa d’acollida a joves migrants sols en el qual una vintena de joves migrants acaben de rebre el Certificat de Primera Acollida després d'un programa formatiu de 150 hores, un exemple d'integració.  

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre cada dia a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE Catalunya donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

El jurat ha estat format per David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto, conseller general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i representants de mitjans de comunicació.

 

Derecha
Temàtica
Banner

Destacats