Comunicat sobre els acords parlamentaris per constituir un nou Govern

La Taula i La Confederació manifesten que és l’hora dels grans acords i és l’hora d’una Catalunya que avanci socialment.

Contenido
Izquierda

Sobre els acords anunciats fins aquest moment per investir un nou president de la Generalitat de Catalunya i constituir un nou Govern, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, com a entitats representatives del tercer sector social, manifesten que és l’hora dels grans acords i és l’hora d’una Catalunya que avanci socialment. Per aquesta raó:

· Fan valdre l’esforç de diferents formacions polítiques per dialogar i negociar amb l’objectiu d’aconseguir un acord de Govern que permeti desencallar la situació política actual. 

· Reclamen responsabilitat política per arribar a uns pactes i consensos enfocats en la millora dels recursos i el blindatge de polítiques socials que poden revertir en una major capacitat de la Generalitat de Catalunya per millorar les condicions de vida de la seva ciutadania, sobretot de la que es troba en una situació de més vulnerabilitat.

· Apunten que la formació d’un nou Govern és urgent per impulsar i desenvolupar les polítiques socials que són necessàries per reduir la  pobresa i necessitats socials, l’exclusió i les desigualtats, així com la viabilitat de les entitats socials i la millora de les condicions laborals de les seves professionals, equiparant-les a les de la funció pública, en un context sociopolític marcat per l’augment de les desigualtats i l’auge dels discursos d’odi i d’extrema dreta. En aquest sentit, valoren la possibilitat d’una repetició electoral com un escenari no desitjable per la paràlisi en l’acció de govern que aquesta suposaria.

· Recorden que és indispensable vetllar per l’estabilitat política i els consensos majoritaris i situar les persones en el centre de les decisions polítiques i que, per això, cal trencar amb la dinàmica de legislatures curtes que impossibiliten avançar en polítiques socials veritablement transformadores i sòlides que reverteixin la situació de precarietat que afecta el 25% de la població catalana.