Desmuntant tabús i trencant estigmes sobre els drets sexuals i reproductius de les dones amb discapacitat

COCARMI organitza aquesta taula rodona en format híbrid, online i presencial, que té lloc el divendres 27 de setembre a l'ONCE Catalunya.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional pels drets sexuals i reproductius de les dones, la comissió de gènere del COCARMI -en la qual participen Cocemfe Catalunya, Dincat, Down Catalunya, Ecom i ONCE Catalunya- organitza el divendres 27 de setembre la taula rodona 'Desmuntant tabús i trencant estigmes sobre els drets sexuals i reproductius de les dones amb discapacitat'.

La sessió, que es podrà seguir presencialment a la seu d’ONCE Catalunya o bé per streaming, vol ser un toc d’atenció i sensibilització a la societat sobre una realitat sovint amagada i silenciada, en què es neguen a les dones amb discapacitat els drets que tenen la resta de dones en matèria de salut sexual i reproductiva, uns drets reconeguts tant a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat com a la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona (CEDAW en les seves sigles angleses).

L'acte comptarà amb ponències d’expertes en aquest camp, que parlaran de la salut sexual i reproductiva de les dones amb discapacitat, així com amb una taula amb les experiències persones de diferents membres de la comissió de gènere del COCARMI.

La trobada està especialment pensada perquè les dones amb discapacitat coneguin els seus drets en aquest àmbit i comparteixin les seves experiències, però també es convida a assistir a homes i dones, amb i sense discapacitat, per prendre consciència i contribuir a posar fi a una mirada discriminatòria i errònia sobre els drets sexuals i reproductius de les dones amb discapacitat. Cal inscripció prèvia.

L’acte compta amb el suport dels departaments de Drets Socials i Inclusió i d’Igualtat i Feminismes i de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral.

Activitat
Jornades
Temàtica
Persones amb discapacitat
Organitza
COCARMI