El Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït gairebé 900 mil kg

Alerta que la demanda d’ajuda alimentària no para d’augmentar.

Content
Esquerra
El Banc dels Aliments de Barcelona atenia més de 113.000 persones abans de l’inici de l’estat d’alarma, però l’entitat avisa que les peticions d’ajuda alimentària per part de les entitats socials no paren de créixer, dia a dia. Des que va començar la crisi de la COVID-19, s’han repartit més de 891 mil quilos d’aliments. En paral·lel, però, les donacions també s’han incrementat. Moltes empreses, tant del sector de l’alimentació com d’altres, estan contribuint amb donacions d’aliments o de diners per poder continuar abastint el magatzem central de la Zona Franca.
 
El Banc dels Aliments de Barcelona també està posant en marxa nous programes que facilitin l’accés als aliments de les persones més vulnerables, com el repartiment d’àpats cuinats. És el cas de la col·laboració amb la fundació del chef José Andrés, World Central Kitchen, que a través del cuiner català Carles Tejedor prepara menús complets amb alguns aliments provinents del Banc dels Aliments de Barcelona, i en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona es distribueixen a diferents menjadors socials de la ciutat.
 
Una altra iniciativa de menjar cuinat, de la qual el Banc dels Aliments és proveïdor, és Food for Good Barcelona, que en col·laboració amb Arrels reparteix menjar cuinat a comunitats d’ajuda a persones sense llar com Sant Egidi, Formació i Treball, el càtering d’inserció sociolaboral impulsada per Cáritas, etc. 
 
Per garantir l’aprovisionament d’aliments i la seva distribució hi ha diferents campanyes en marxa perquè la ciutadania pugui col·laborar de la forma més segura i eficient, fent donacions on line. Entre les quals, destaquen la impulsada per Caixabank i la Fundació Bancària ’la Caixa’ anomenada Cap llar sense aliments o l’Esprint Solidari d’Òmnium. El Banc dels Aliments també té la seva pròpia campanya, anomenada Emergència Covid-19.
 
 
 
 
 
 
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats