Minyons Escoltes i Guies de Catalunya treballa les propostes del nou model d'entitat

Uns 500 joves voluntaris de tota Catalunya s’han reunit a Sant Celoni durant un cap de setmana.

Content
Esquerra

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha tornat a celebrar l’Emboliquem La TroCa, la primera gran trobada de cap de setmana des de l’inici de la pandèmia, sota el lema ‘Canviem per canviar el món’. Al voltant d’uns 500 joves voluntaris de tot el territori català, entre caps i responsables associatius, han acudit a Sant Celoni per gaudir d’un cap de setmana ple de reflexions, activitats i escoltisme. La trobada s’ha organitzat amb format acampada en un entorn natural.

L’objectiu principal de l’esdeveniment ha estat debatre sobre els eixos de transformació de l’entitat i treballar les propostes de nou model d’entitat que es votaran en la propera Assamblea General Ordinària al novembre. Entre les qüestions tractades, hi ha la redefinició de la confessionalitat, el mètode pedagògic, l’estructura organitzativa del model, els espais de decisió i participació, la definició d’entitat feminista o els sistemes de comunicació interna. A banda de les dinàmiques per reflexionar i treballar la transformació, també s’han celebrat tallers i una fira de projectes d’entitat.

L’any 2019, l’Assamblea General Ordinària ja va aprovar el nou Pla Estratègic de l’entitat amb l’objectiu d’adaptar-la als nous reptes socials i mediambientals. Durant aquests tres anys s’han treballat les fites marcades al pla, i ara MEG considera que el següent pas és transformar-se com a entitat i adaptar-se als nous temps. ‘Canviem per canviar el món’, el lema que han escollit per la trobada, deixa clars els seus objectius.

L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional amb presència a 170 països que educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís amb la societat i la natura. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya compta amb gairebé 16.000 infants i joves participants en 153 agrupaments arreu del territori, dels quals més de 3.000 fan voluntàriament de caps i/o responsables associatius.