Una base social cada vegada més forta
El capital social del Tercer Sector Social català, és a dir, el conjunt de ciutadans i ciutadanes compromesos a fer possibles els nostres serveis i activitats, ha crescut un 6% l’últim any, i un 14% des de 2013. És un dels resultats del Baròmetre 2016 del Tercer Sector Social, presentat en el marc del V Congrés.
El Baròmetre 2016 del Tercer Sector Social conclou que l’any passat les entitats socials catalanes van comptar amb el suport i la col·laboració de 560.000 persones sòcies, 564.000 donants, 350.000 voluntàries i 85.000 treballadores. 1 de cada 4 catalans adults va col.laborar de forma regular o puntual amb entitats socials.
Aquestes dades són una bona notícia perquè demostren implicació ciutadana creixent envers les entitats socials, i en definitiva cap als col·lectius més vulnerables. Les entitats socials catalanes estem atenent més persones des de l’inici de la crisi. I ho fem no només gràcies al suport i la confiança de les Administracions, sinó també per mitjà del suport i la dedicació de milers de persones compromeses a defensar els drets socials i als col·lectius més vulnerables.
Un sistema més avançat de benestar social exigeix més compromís social de tothom. Per això reclamem que el Tercer Sector ha d'esdevenir una de les grans infraestructures intangibles de Catalunya capaç de generar noves i renovades energies per al progrés humà, en el seu més ampli sentit: valors ètics, desenvolupament econòmic, progrés social, sostenibilitat, i renovació democràtica. Estem en la bona direcció. El creixement del capital social del Tercer Sector Social d'aquests darrers anys l'hem de seguir impulsant per comptar amb una base social cada vegada més forta, activa i compromesa.