Dret a l’habitatge

Presentació estudi 'Exclusió compartida'

Càritas Barcelona presenta l'informe 'Exclusió compartida. Viure en una habitació en un context d'exclusió residencial i social' elaborat conjuntament per l'Observatori de la Realitat Social de Càritas Diocesana de Barcelona i l'Observatori d'Habitatge Digne de l'Institut d'Innovació Social (Esade). Serà el dimarts 4 de febrer de 2025 de 9 a 11:15h a l'Esade Campus Barcelona (edifici I)

ECOM reclama una mirada inclusiva a la problemàtica de l’habitatge

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ECOM demana al Govern que s’abordi la problemàtica de l’habitatge des d’una mirada àmplia i inclusiva, tenint en compte les necessitats específiques de certs col·lectius, com el de la discapacitat física i/o orgànica, que, més enllà de l’assequibilitat, té altres dificultats afegides per poder exercir el dret a l’habitatge i a viure a la comunitat en igualtat de condicions i oportunitats.

La Taula del Tercer Sector Social aplaudeix l’aprovació del Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge, però reclama que s’apliqui de manera urgent i immediata

Preocupa que pugui quedar en paper mullat i demana que hi hagi una dotació pressupostària per desenvolupar-lo. i sosté que cal actualitzar les dades de la diagnosi actual sobre el dret a l’habitatge a Catalunya perquè el pla sigui efectiu i eficaç.

"Cal fermesa i responsabilitat política per posar fi a la pobresa i les desigualtats"

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha organitzat la jornada 'Territori i desigualtats: una vida digna depèn d’on vius?’, que ha abordat les perspectives territorials de la pobresa i les desigualtats en l'accés als drets que constitueixen els tres pilars essencials per a una vida digna: l’accés a un habitatge assequible, la garantia d’ingressos mí

La Taula del Tercer Sector Social reclama fermesa i responsabilitat política per posar fi a la pobresa i les desigualtats territorials

La Taula ha exposat algunes de les principals demandes i prioritats per a la negociació dels pressupostos 2025: acordar un Pacte Nacional pel Dret a l’Habitatge; aprovar el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge; avançar en la implementació del  conveni que regula la pobresa energètica; establir un model d’actualització de l’IRSC acordat amb el tercer sector i altres agents socials i assegurar la participació de les entitats socials en els espais de presa de decisions i participació en l'àmbit de l'ocupació a Catalunya. 
 

Manifest Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa 2024

Les entitats socials catalanes apunten que els desequilibris territorials afecten la distribució de recursos, serveis i oportunitats  i agreugen les condicions de vida de moltes persones, especialment de les que es troben en situació de més vulnerabilitat. Això s’expressa en l’accés desigual a drets com, la garantia d'ingressos mínims, l'habitatge digne i la qualitat de l’ocupació.

Dret a viure de forma independent i en comunitat

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual  Catalunya, ha celebrat el Congrés autonòmic del projecte “Mi Casa: una vida en comunidad” amb l’objectiu de presentar els bons resultats i reivindicar que, viure en comunitat i de forma independent i amb els suports necessaris, no només és un dret sinó que és possible i té afectes molt positius per a les persones del col·lectiu.