PINCAT

La Plataforma d’Infància de Catalunya fa una crida a una acció política decidida i conjunta: “Els drets de la infància no poder ser una opció, han de ser una obligació”

La insuficient inversió en polítiques d’infància; l’alta taxa de pobresa infantil, la segregació escolar i l’abandonament escolar; l’escassetat de recursos per a la salut mental i les llistes d’espera i la falta d’accés universal al lleure educatiu són exemples de la vulneració dels drets de la infància. 

 

"El lleure educatiu pot ser agent de canvi positiu en la reducció de les desigualtats socials"

Catalunya arrossega grans reptes estructurals que posen en dubte la garantia dels drets socials: Una pobresa que té especialment impacte en la infància, l’accés a l’habitatge digne, la falta d’uns ingressos mínims, etc. Tot això combinat amb la inestabilitat política i un auge dels discursos i posicionaments de l’extrema dreta. Des de la vostra entitat, quina valoració feu del context actual i quins considereu que són els principals reptes que tenim des del tercer sector social?

La Plataforma d’Infància de Catalunya planteja 20 propostes electorals per garantir els drets d’infants i adolescents

Proposa 6 mesures prioritàries: reduir la pobresa infantil; garantir la inclusió i equitat educativa; millorar els pressupostos per als serveis socials bàsics; assegurar l’accés a un servei sanitari sense barreres d’entrada i de qualitat, i millorar el sistema de protecció a la infància i la protecció dels drets fonamentals d’infants i adolescents.

Com construïm una Catalunya que posi al centre les polítiques d’infància? Programa electoral de la PINCat

Amb motiu de les eleccions del 12-M al Parlament de Catalunya, la Plataforma d'Infància de Catalunya (PINCat) ha elaborat el document 'Com construïm una Catalunya que posi al centre les polítiques d'infància' amb una vintena de propostes centrades en 6 prioritats: mesures per reduir la pobresa infantil; inclusió i equitat a l'educació; dotació pressupostària per als serveis socials bàsics; accés a un servei sanitari sense barrere

Com construïm una Catalunya que posi al centre les polítiques d’infància?

Amb motiu de les eleccions del 12-M al Parlament de Catalunya, el document recull 20 propostes electorals de les entitats socials que treballen amb la infància centrades en 6 prioritats: mesures per reduir la pobresa infantil; inclusió i equitat a l'educació; dotació pressupostària per als serveis socials bàsics; accés a un servei sanitari sense barreres d’entrada i de qualitat; millora del sistema de protecció i protecció dels drets fonamentals de la infància.

La PINCat, preocupada pel futur de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) de la Taula del Tercer Sector Social lamenta l’impacte que l’avançament electoral té en les polítiques d’infància. Iniciatives i normatives que són imprescindibles per reforçar els drets i la protecció de la infància i l’adolescència, sobretot la que es troba en una situació de més vulnerabilitat, i que moltes de les quals havien de ser presentades i/o aprovades al final de la legislatura, després de mesos de treball conjunt entre el Govern i les entitats socials. 

La Plataforma d’Infància de Catalunya, preocupada pel futur de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil

L’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil és clau perquè, per primera vegada, es compta amb un full de ruta que aborda la pobresa infantil de manera preventiva, transversal i amb una mirada a llarg termini. També queda en l’aire la millora de l’accés al lleure educatiu; l’actualització de les prestacions socials vinculades a la infància, l’adolescència i la joventut; la implementació de la llei de protecció a la infància i l’adolescència davant la violència i el desplegament del Pacte Nacional de Salut Mental amb polítiques de prevenció i protecció en la infància i l’adolescència i

"L’educació hauria de ser equitativa i de qualitat per a tots els nens i nenes"

Recentment, Educo s'ha incorporat a la PINCat (Plataforma d'Infància de Catalunya) de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Què creieu que hi podeu aportar?

Estem encantades de formar part d’una plataforma com la PINCat, que coordina totes les entitats que treballen a favor dels drets dels infants a Catalunya. Quan les organitzacions fem feina juntes i de manera unificada podem arribar més lluny i aconseguir els canvis socials que necessitem perquè la nostra sigui una societat més justa i equitativa.

Posicionament de la PINCat sobre l'ús dels mòbils i les pantalles a l'escola

La Plataforma d'Infància de Catalunya (PINCat) de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha consensuat un posicionament sobre l'ús dels mòbils i les pantalles a l'escola. Conscient de la complexitat del debat, i partint de la idea que la tecnologia impacta en els drets fonamentals de la infància i adolescència, les entitats socials que treballen en aquest àmbit defensen la idea de no prohibir l'ús dels diferents dispositius als centres escolars sinó de regular l'esfera digital.