El Govern amplia el parc de lloguer social amb 1.800 pisos del BBVA

Els pisos cedits pels bancs a la Generalitat ja són 3.660, però suposen només el 8% dels 45.000 que tenen buits.

Contenido
Izquierda

El Govern de la Generalitat i BBVA han signat un acord pel qual aquesta entitat financera cedeix a la Generalitat 1.800 habitatges als quals se’ls donarà ús social per a atendre casos d’emergència residencial de famílies vulnerables. Es tracta de la cessió més important que la Generalitat ha acordat fins ara amb una entitat financera i permetrà doblar el nombre d’habitatges obtinguts amb aquesta sistema, que passaran dels 1.860 actuals a 3.660.

Tots els habitatges es destinaran a les meses d’emergència per ajudar famílies en situació de vulnerabilitat. L’acord preveu lliurar 300 habitatges cada sis mesos, tot i que es podran obtenir abans si hi ha demandes urgents que cal atendre. Els primers 300 es lliuraran de forma immediata i estaran situats a ciutats amb una alta necessitat d’habitatges per a emergències com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Lleida, Girona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell o Terrassa, entre d’altres.

Com a mínim, la meitat dels pisos que es cediran estaran buits. La resta poden trobar-se ocupats per persones afectades per processos de desnonament o per ocupants irregulars. Els habitatges ocupats només s’acabaran cedint a la Generalitat si es verifica, amb la col·laboració dels ajuntaments, que els ocupants reuneixen les condicions de vulnerabilitat que estableix la Generalitat a la seva normativa d’emergències. En aquest sentit, l’acord garanteix que aquests ocupants en situació de vulnerabilitat no siguin desnonats del seu habitatge.

L’ús de l’habitatge cedit a la Generalitat tindrà una durada de cinc anys. Tot i que el conveni inicial preveu la cessió de 1.800 habitatges, no s’exclouen futures aportacions.

Derecha
Banner

Destacats