Tercer Sector i Administracions debaten com ampliar l’insuficient parc actual d’habitatge social
La Taula del Tercer Sector ha propiciat aquesta reflexió conjunta amb un curs al CCCB, els passats 7 i 8 d’octubre, i amb un debat ‘Catalunya Social’ a l’Ateneu Barcelonès, el passat 14 d’octubre.
Els dies 7 i 8 d’octubre la Taula del Tercer Sector va organitzar al CCCB el curs ‘Gestió de parcs d’habitatge de lloguer social’, en el marc de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo- Centre Ernest Lluch. Prop de 130 alumnes van participar al curs procedents d’entitats socials, administracions i el món acadèmic. En la inauguració del curs hi van interveni, Agustí Bosch, director acadèmic de la CUIMPB-Centre Ernest Lluch, Maite Fandos, regidora de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, i Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector.
En la inauguració, la presidenta de la Taula del Tercer Sector i directora del curs, Àngels Guiteras, va destacar que “el dret a l’habitatge es tracta d’un dret necessari per tal de poder exercir-ne d’altres, com ara el dret al treball”. Guiteras va advertir que “poder gaudir d’un habitatge digne i adequat a les necessitats de cada persona o família és un factor de risc altíssim d’exclusió social”. Durant la seva intervenció, la presidenta de la Taula del Tercer Sector va ressaltar que “en l’actual context de crisi econòmica les polítiques publiques d'accés a l'habitatge han de reorientar-se a potenciar i ampliar els parcs d’habitatge de lloguer social o lloguer assequible”.
Durant els dos dies de curs es van poder conèixer experiències de diferents països europeus en la gestió de parcs d’habitatge de lloguer social. Les presentacions dels ponents es poden consultar a www.tercersector.cat
D’altra banda, uns dies després, el 14 d’octubre, la Taula del Tercer Sector va convocar el debat mensual ‘Catalunya Social’ a l’Ateneu Barcelonès amb el títol “Un parc d’habitatges de lloguer social: una assignatura pendent a Catalunya”, en el qual va presentar-hi un informe que, amb aquest mateix títol, estima les necessitats d’habitatge de lloguer assequible que té avui Catalunya, i alhora planteja les possibles vies per ampliar el parc actual a fi d’atendre aquestes necessitats. En un altre apartat d’aquest mateix butlletí podeu llegir la crònica d’aquell debat i consultar l’informe esmentat.