El Gran Recapte tornarà a ser virtual i comptarà amb la participació del petit comerç

La millora de la pandèmia permetrà la participació del voluntariat, que estarà els dies 19 i 20 de novembre als punts de recollida.

Contenido
Izquierda

La 13a edició del Gran Recapte d’Aliments, una de les fites solidàries més importants que se celebren a Catalunya, es durà a terme entre el 19 i el 27 de novembre. La campanya, impulsada pels Bancs dels Aliments, tornarà a ser amb donacions monetàries als diferents punts de recollida, que es destinaran a l’adquisició i distribució d’aliments. L’any passat es van aconseguir més de 7 milions d’euros que van permetre aprovisionar més de 5 milions de quilos d’aliments, tan bàsics (oli, llet, pasta, arròs) com altres d’alt valor nutritiu (ous, peix o pollastre). 
 
La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació del petit comerç. A través d’una nova aplicació es podrà digitalitzar tot el procés de donació. Aquesta APP permetrà, de manera molt senzilla i en només 3 clics, registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Les donacions quedaran registrades i es vincularan a una entitat social de la mateixa localitat o barri, perquè, un cop finalitzada la campanya, s'adquireixin els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible en cada establiment.
 
La relaxació de les mesures per la Covid-19 facilitarà la participació del voluntariat, que estarà als punts de recollida, exclusivament els dies 19 i 20 de novembre,  per animar la ciutadania a fer donacions a les línies de caixa. Es preveu que caldran unes 10.000 persones de voluntariat, que es podran registrar de manera molt senzilla a través del web www.granrecapte.com.
 
Actualment, 267 mil persones són ateses per les entitats socials que recorren als Bancs dels Aliments per contribuir a garantir el seu accés a una alimentació suficient i saludable. Des de gener a setembre, els quatre Bancs dels Aliments porten distribuïts més de 23 milions de quilos d’aliments, i  l’any 2020 es van distribuir un 22% més d’aliments que abans de la pandèmia. Un esforç molt notori que ha estat possible gràcies a l’ajuda de la ciutadania, les administracions i les empreses.
 

Derecha
Banner

Destacats