Càritas reivindica que moltes llars i portals es troben en situació de pobresa

Amb el lema “Aquest Nadal, cada portal és important” les deu Càritas amb seu a Catalunya tornen a sumar esforços per fer arribar el seu missatge de solidaritat i esperança a totes les llars de Catalunya.

Contenido
Izquierda

La campanya de Nadal de Càritas és una crida a la col·laboració econòmica de la ciutadania, per posar en pràctica la generositat amb les persones en situació més precària d’una societat ferida, molt més pobra, fràgil i vulnerable.

Aquestes festes arriben amb poques ganes de llum per a moltes famílies que Càritas acompanya al conjunt de Catalunya, ja que la pobresa afecta molts portals i llars que són al costat de casa. Cada portal, la porta de qualsevol domicili conté la història d’una persona o família. Càritas ha estat testimoni de les greus conseqüències que ha deixat el pas de la COVID-19 a les nostres vides, però sobretot en les vides de les llars més vulnerables. 6 de cada 10 llars amb menors han empitjorat els seus ingressos durant la pandèmia a la diòcesi de Barcelona. 

L’exclusió social ha augmentat d’un 18,3% a un 23% en el conjunt d’Espanya en tan sols tres anys (del 2018 al 2021) fruit de la Covid. Durant el 2020, les deu Càritas amb seu a Catalunya van acompanyar 141.194 llars on viuen 272.702 persones, un 26% més respecte a l’any 2019. El 44% de les persones ateses no tenen un habitatge digne i el 20,2% viuen en llars que no compten amb cap ingrés econòmic. 

Llegeix el comunicat sencer.

Derecha