Signem el 4t Pla de Suport al Tercer Sector Social amb el Govern

Inclou 84 mesures que milloren la feina de les 3.000 entitats socials que atenen 1.900.000 persones, aglutinades a la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya que, per primera vegada, s'afegeix al pla.
 

Contenido
Izquierda

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya han signat amb el Govern el 4t Pla de Suport al Tercer Sector Social, un pacte que inclou 84 mesures que volen enfortir les entitats socials catalanes, facilitar el desenvolupament de les seves tasques, fer més efectives les polítiques destinades als col·lectius en situació de vulnerabilitat que atenen i reforçar i aprofundir en el model català de benestar. L’acte de signatura s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, encapçalat pel president, Pere Aragonès, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, a més de la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Francina Alsina, i el president de La Confederació, Jordi Roman. Per primera vegada, La Confederació s’afegeix al pla.

A l’acte, les dues institucions han coincidit que el Pla de Suport és una eina primordial per dotar a les més de 3.000 entitats socials catalanes dels recursos que necessiten per acompanyar les 1.900.000 persones en situació o risc d’exclusió i vulnerabilitat a les quals ofereixen més de 3 milions d’atencions a tot Catalunya. "En els darrers anys, vivim en un context de crisi social pràcticament permanent. El país necessita unes entitats socials fortes no només per erradicar la pobresa, l’exclusió, les desigualtats i donar suport a tots els col·lectius atesos sinó també per combatre els discursos d’odi i l’extrema dreta, que ja ha demostrat que vol retallar els drets que defensem i pels quals hem estat lluitant durant dècades perquè siguin realitat" ha assegurat Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector. "Desenvolupar una llei d’acció concertada, i la resta de marc normatiu, i a l’hora vetllar pel reconeixement de les professionals del tercer sector social és una fita a la qual no hi podem renunciar" ha afegit Jordi Roman, president de La Confederació.

El 4t Pla de Suport s’estructura en 7 àmbits: informació, avaluació i transparència; participació del tercer sector social en les polítiques socials; contribució a l'enfortiment econòmic i l’estabilitat financera del tercer sector social; millora del model de col·laboració público social per facilitar la cooperació entre les administracions públiques i el tercer sector social; suport a la innovació, la internacionalització i la millora competitiva de les entitats del tercer sector social; reconeixement del tercer sector social i foment del suport ciutadà i empresarial i millora de la qualitat de l’ocupació al tercer sector social. 

Com a novetats, el Govern es compromet a través d’aquest Pla a impulsar els canvis normatius que siguin necessaris per facilitar la participació i representació del tercer sector social en tots els òrgans de participació institucional que abordin les polítiques destinades a millorar les condicions de vida de les persones en situació o risc d’exclusió, que són els col·lectius als quals estan acompanyant les entitats socials. També es disposarà d’un espai de diàleg i treball permanent entre el Govern i el tercer sector social per millorar el seu sistema de finançament, amb millores específiques per agilitzar el pagament de bestretes i subvencions i per definir els mecanismes de seguiment i resolució de les incidències. A més, l’executiu català es compromet a impulsar la constitució del Consell de Participació del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), un espai on les entitats socials volen tenir un paper actiu per incidir en les polítiques i estratègies que promouen l’ocupació de les persones en situació de vulnerabilitat.

Derecha
Banner

Destacats