17-OCT Dia de la Pobresa: El dret a l'alimentació

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, la Taula organitza una jornada per abordar el canvi de model alimentari i la garantia del dret a l'alimentació.

Contenido
Izquierda

AFORAMENT COMPLET. INSCRIPCIONS TANCADES.

En el marc del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza la jornada 'El nou model alimentari: implicacions i reptes per a la garantia del dret a l’alimentació', que tindrà lloc el dimarts 17 d'octubre de 2023 de 10:30 a 13:20h al HUB SOCIAL (C/Girona, 34, interior. 08010 Barcelona).

L'acte abordarà com s’ha garantit fins ara el dret a l’alimentació i com, a partir del 2024, el canvi de criteris dels fons europeus FEAD (Fons d’Ajuda Europea per a les Persones Més Desfavorides) afectarà l’accés a aquest dret a les persones en situació de vulnerabilitat i a les entitats socials. La jornada comptarà amb una benvinguda i cloenda institucional, una conferència introductòria que contextualitzarà els canvis en el model de garantia alimentària a partir del nou sistema de distribució dels fons FEAD i, a continuació, hi haurà dues taules rodones que recolliran les reflexions tant de les entitats socials com de les administracions públiques sobre aquests canvis i sobre la garantia del dret a l'alimentació. 

A la cloenda, es comptarà amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano; Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia i àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona; i Alba Barnusell, presidenta de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona.

Programa

Presentació a càrrec del Sr. Roger Civit, director de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

10:30h Obertura de portes i acreditacions.

11:00h Benvinguda institucional amb Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

11:05h Conferència introductòria ‘On ens trobem i com hem arribat fins aquí en relació amb el model de garantia alimentària’? 

· Claudia Rocío Magaña, professora Serra Húnter. UFR Escola de Treball Social. Universitat de Barcelona.

11:25h Taula rodona La mirada de les entitats del tercer sector social’.

· Francesc Roig, president de Càritas Catalunya.

· Lluís Fatjó-Vilas, representant de la Federació del Banc dels Aliments de Catalunya .

· Bàrbara Díaz, responsable de l'Àmbit d'Intervenció Social de Creu Roja a Catalunya.

· David Rodríguez, representant de la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Fedaia).
 

12:15h Taula rodonaLa mirada de les administracions públiques’.

· Mireia Vall, directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya.

· Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona.

· Pep Muñoz, gerent de Serveis Social de la Diputació de Barcelona.

· Sonia Oriola, responsable tècnica de l’àrea d’Atenció a les Persones de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
 

13:00h Cloenda institucional.

· Sira Vilardell, vicepresidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i coordinadora del grup de treball d’Inclusió i Pobresa.

· Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia i àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona.

· Alba Barnusell, presidenta de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona.

· Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
 

13:20h Fotografia amb les autoritats i les persones assistents.

Derecha