29-N: Jornada 'Les perspectives catalanes i europees de l'economia social'
La jornada analitzarà l'estat de situació de l'agenda de l'economia social i solidària, del tercer sector social i les cooperatives a Catalunya i la Unió Europea.
La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i la Confederació de Cooperatives de Catalunya organitza 'Les perspectives catalanes i europees de l'economia social', una jornada que se celebra el pròxim dimecres 29 de novembre de 10 a 12h en format híbrid. Per assistir-hi presencialment, cal contactar amb internacional@tercersector.cat mentre que, per participar-hi telemàticament, cal fer inscripció prèvia en aquest enllaç.
La jornada analitza la situació de l'agenda de l'economia social i solidària, del tercer sector social i les cooperatives a Catalunya i la Unió Europea i com ha anat guanyant pes per la seva capacitat de resposta a reptes socials, econòmics i ecològics que estan interrelacionats.
A l'acte també s'abordarà l'adopció de la recomanació del Consell de la UE per afavorir l'economia social o els resultats de la conferència de Donostia sobre l'economia social, a més de la contribució i el potencial del tercer sector social i l'economia social des d'una perspectiva comparada a través d'experiències i xarxes representatives d'altres territoris europeus. El desenvolupament d’un marc normatiu de reconeixement i suport, l’enfortiment de la col·laboració multiactoral i la contribució del sector a la millora territorial i social seran eixos vertebradors de la conversa, connectant el marc europeu i català.
Els objectius de la jornada són:
· Conèixer el marc de la Unió Europea i comparatiu d’altres territoris europeus sobre l’economia social.
· Fer visible el valor afegit del model social català sobre l'economia social en relació amb el context europeu.
· Recollir propostes per al marc legislatiu del tercer sector social i l’economia social a Catalunya i l’encaix amb la dinàmica europea.
Programa
Obertura institucional
· Toni Mora, president del CTESC (Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya).
· Direcció general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya (pendent confirmació representant).
Presentació d’obertura: 'El marc europeu de l’economia social'.
· Víctor Meseguer, comissionat especial d’economia social, del Ministeri de Treball i Economia Social del Govern d’Espanya.
· Rúben Rebelo, tècnic d’emprenedoria social i inclusió de la Direcció General de Treball, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea.
Taula rodona 'Aproximacions, tendències i processos de millora entre Catalunya i la Unió Europea'
Modera Paula Santarén, consultora sènior d’economia social internacional d'ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.
· Erdmuthe Klaer-Morselli, secretaria general adjunta de REVES - xarxa de regions i ciutats europees per l’economia social.
· Guillem Llorens, president de l'Associació Economia Social Catalunya (AESCAT).
· Kristian Mancinone, expert en innovació social d'ART-ER - consorci de l’Emilia Romagna pel desenvolupament sostenible.
· Brendan Whelan, director de la xarxa Social Enterprise d’Irlanda.
· Anton Alsander, responsable d’incidència del Fòrum suec d’organitzacions de les idees per a la millora social.
Conclusions i tancament
· Jesús Delgado, vicepresident de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i conseller del CTESC.
· Laia Bonastra, copresidenta de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i consellera del CTESC.