Teambuilding solidari per combatre el malbaratament alimentari

El Banc dels Aliments impulsa dues activitats per a empreses, pensades per sensibilitzar, col·laborar i actuar davant aquesta problemàtica global des de l’àmbit local.

Content
Esquerra

Amb l’entrada en vigor de la nova Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, les empreses tenen avui una oportunitat única per alinear-se amb els nous reptes ambientals i socials. El Banc dels Aliments impulsa dues activitats de teambuilding solidari per a empreses amb l'objectiu de sensibilitzar, col·laborar i actuar davant aquesta problemàtica global des de l’àmbit local.

A Catalunya, cada any es llencen més de 262.000 tones d’aliments aprofitables que generen 425.000 tones de CO₂ i malbaraten fins a 30 milions de m³ d’aigua. En concret, cada català malbarata 35 quilos d’aliments a l’any. En aquest context, el Banc dels Aliments anima les organitzacions a sumar-se a dues iniciatives que combinen treball en equip, la sostenibilitat i l'acció social:

Food Challenge: primera gimcana solidària per a empreses per sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari i l'impacte en el medi ambient 

El proper 30 de maig, equips formats per professionals d'empreses tenen l'oportunitat de recórrer la ciutat de Barcelona en una gimcana interactiva per superar reptes vinculats al malbaratament alimentari. Aquesta activitat promou la responsabilitat social corporativa (RSC) de les empreses contribuint a la sensibilització dels seus professionals i de la societat en general. Aquesta activitat s’organitza conjuntament amb l’empresa Le Monnier & Co.

L'hora d'inici és a les 10h, té una durada de 3 hores i el punt de trobada és el mateix Banc dels Aliments. El premi és un curs de cuina sostenible per a l’equip guanyador.

Cursos de cuina per sensibilitzar contra el malbaratament

Aquests cursos són una proposta formativa i vivencial de 3 hores per cuinar, aprendre i menjar. Les receptes se centren en l’aprofitament d’aliments, la reducció del malbaratament i el coneixement dels productes de temporada. Ideal per reforçar valors d’equip i fomentar la responsabilitat ambiental a l’empresa. Aquesta activitat s’organitza conjuntament amb l’empresa
La Patente.

La finalitat de totes aquestes activitats és promoure que les empreses vagin més enllà de prendre consciència i assumeixin un rol actiu en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Dreta
Banner

Destacats