Instem el nou Govern a prioritzar les polítiques per reduir la pobresa, l’exclusió i les desigualtats

La Taula felicita el nou president de la Generalitat de Catalunya i l’encoratja a posar-se a treballar immediatament en les polítiques socials que són prioritàries.

Contenido
Izquierda

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya insta el nou Govern a prioritzar les polítiques per reduir la pobresa, l’exclusió i les desigualtats i a tenir en compte les propostes del sector.

El traspàs efectiu de l’ingrés mínim vital, el model d’actualització de l’IRSC, la reducció de les llistes d’espera i el desplegament de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil, del conveni que regula la pobresa energètica i del marc d’acció per abordar el sensellarisme són algunes de les prioritats socials que s’han d’engegar en els primers 100 dies de Govern i que el Parlament de Catalunya també ha d’impulsar.

La Taula apel·la a la responsabilitat de tots els partits polítics per trencar amb la dinàmica de la darrera dècada i aconseguir una legislatura executiva i parlamentària estable que permeti desenvolupar i consolidar aquestes polítiques socials. Per aquesta raó, les entitats socials remarquen que és imprescindible que els grups parlamentaris arribin a acords i consensos en els propers quatre anys a favor de les persones i la garantia dels drets socials amb la finalitat de millorar les condicions de vida de la ciutadania, sobretot de la que està en situació i/o risc d’exclusió social. 

Per a la Taula, és urgent començar a treballar en aquesta direcció perquè el context socioeconòmic així ho requereix, tenint en compte que hi ha una bossa de pobresa, exclusió i desigualtats enquistada que afecta gairebé el 25% de la població catalana i que, en paral·lel, creix el malestar social i la desafecció política i augmenten els discursos d’odi i les posicions més radicalitzades i conservadores que busquen culpabilitzar d’aquesta precarietat als col·lectius que, precisament, es troben en una situació de més vulnerabilitat.

Derecha