Acord entre Govern i la Diputació de Barcelona per potenciar la Xarxa d’Habitatges d’Inclusió

Més de 100 entitats que gestionen 916 pisos socials rebran un ajut més alt. La Diputació aportarà 920.000 euros a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya amb aquesta finalitat.

Content
Esquerra

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, van presidir el passat 10 de novembre la signatura d’un conveni entre l’entitat municipalista i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per tal de contribuir a finançar la Xarxa d’habitatges d’inclusió social de la demarcació. En virtut d’aquest conveni, la Diputació aportarà un total de 920.000 euros aquest any i el proper a l’Agència, que manté i coordina aquesta Xarxa, destinada a donar suport econòmic a entitats que gestionen pisos tutelats per a col·lectius en risc d’exclusió. La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras va assistir a l’acte de signatura.

El fort impacte de la crisi econòmica ha provocat un empobriment d’amplis sectors de la població i un enduriment de les condicions de vida de les persones que ja vivien en situació d’exclusió. Alhora, aquest impacte l’estan patint també grups socials que, fins ara, es consideraven integrats. L’habitatge és una de les necessitats bàsiques més afectades.

Com a conseqüència, les entitats que gestionen els pisos inclosos dins la Xarxa d’habitatges d’inserció social han vist desbordades les seves previsions i precisen reforçar els ajuts per mantenir-los en funcionament.

Actualment, un total de 100 entitats formen part de la Xarxa a la demarcació de Barcelona i gestionen 916 habitatges. Es tracta de pisos on les persones que s’hi allotgen poden gaudir, a més d’una llar digna, de suport psicosocial per ajudar-les a reintegrar-se a la societat. S’adrecen, entre d’altres, a persones sense llar, dones víctimes de la violència, drogodependents, persones amb trastorns mentals, receptors de prestacions econòmiques molt baixes, joves extutelats i altres situacions anàloques que requereixen una especial atenció.

Són les entitats del tercer sector les que es fan càrrec del pagament del lloguer i de les despeses corrents dels pisos (llum, aigua, gas, etc.), així com del seu manteniment. A banda, cada entitat fixa els paràmetres d’estada i les condicions dels inquilins. Els fons procedents de la Diputació de Barcelona ajudaran, per tant, a cobrir aquestes despeses.

En declaracions als mitjans de comunicació presents a la signatura de l’acte, Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va ressaltar la importància d’aquest acord entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i va apostar per repetir convenis d’aquestes característiques amb les altres tres diputacions catalanes. Guiteras va defensar que per a les entitats socials és “molt important” poder signar aquest acord.

Dreta
Banner

Destacats