Com col·laborar amb entitats socials que donen resposta a la DANA?
La Taula del Tercer Sector Social mostra tot el seu suport i solidaritat a les persones afectades pel DANA i demana canalitzar l'ajuda a través d'accions solidàries que s'estiguin coordinant amb el territori.
La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya mostra tot el seu suport i solidaritat amb les persones afectades per les gravíssimes conseqüències de la DANA i expressa el seu escalf als companys i companyes d'EAPN CV, que està treballant intensament per organitzar i canalitzar de manera eficient tota l'ajuda que s'està organitzant des d'administracions públiques, entitats i professionals.
Des de l'inici de l'emergència, la Taula del Tercer Sector Social ha estat en contacte amb el tercer sector social del País Valencià per conèixer i fer seguiment de les seves necessitats i coordinar possibles ajudes i també ha estat en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona.
La Taula demana a la ciutadania que vulgui ajudar les persones afectades que canalitzi aquest suport a través dels mecanismes habilitats per entitats socials que:
· Donen suport a accions coordinades amb el territori. Per tant, l'aportació de material i aliment cal fer-la amb entitats que intervenen directament en el terreny.
· La forma més eficient d'ajudar són les aportacions econòmiques.
Com pots ajudar? Organitzacions de la Taula que donen suport a les persones afectades per la DANA
· Creu Roja Catalunya. L'organització manté oberts diversos canals de captació en línia, telefònics, Bizum o SMS per recaptar fons destinats a ajudar les persones damnificades per la DANA i les inundacions, especialment a la Comunitat Valenciana i a Castella-la Manxa. Més informació, aquí.
· Càritas Catalunya. L'entitat també té en marxa una campanya de donacions. Amb els donatius, s'aconsegueix que les Càritas diocesanes i parroquials que treballen sobre el terreny puguin adquirir el més necessari en cada moment, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones, especialment les més vulnerables. Més informació, aquí.
· Banc dels Aliments. L’Ajuntament de Barcelona i el Banc dels Aliments de Barcelona han iniciat una recollida d’aliments i productes bàsics a través de punts habilitats a les 14 biblioteques municipals distribuïdes als 10 districtes de la capital catalana. Els productes, que han d’estar envasats i que es recolliran preferiblement en aquests punts, són: llet, conserves i menjar precuinat (llegums, carn, peix, etc.), aliments infantils (farinetes, llet en pols, purés envasats, etc.), bolquers infantils i productes d'higiene femenina. Es poden portar aliments fins al divendres 8 de novembre. Més informació, aquí.
· Federació Catalana de Voluntariat Social. La federació està treballant de manera coordinada amb la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana. Al seu web, disposen d'informació d'entitats que estan portant a terme accions de voluntariat i també ofereixen consells i recomanacions per a la ciutadania que vol participar-hi. Més informació, aquí.
· Sant Joan de Déu. L'entitat també està impulsant una campanya de donacions en coordinació amb Serveis Socials Sant Joan de Déu València per cobrir primeres necessitats com menjar i roba, articles d'higiene i protecció. Professionals dels seus centres, molts dels quals viuen als municipis afectats estan anant, caminant o en bicicleta, als diferents pobles afectats com Torrent, Aldaia, Massanassa, Picanya, Catarroja, La Torre o Paiporta. Més informació, aquí.
· Salut Mental Catalunya. La federació dona suport a la campanya de recollida de fons impulsada per la Confederación Salud Mental España que adreçarà els recursos a la xarxa associativa de la Federació que compta amb 19 associacions a la província de València. Aquestes entitats, les quals algunes han patit danys importants a les seves instal·lacions, donen assistència a persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, especialment vulnerables en aquesta situació d’emergència. Més informació, aquí.