Consulta el programa del debat 'Europa Social' sobre la nova agenda social europea
Serà el dimarts 10 de desembre a les 10h al Hub Social en format presencial. Cal inscripció prèvia.
La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i el consorci Catalunya Internacional impulsen una nova edició del debat 'Europa Social' que tindrà lloc el proper dimarts 10 de desembre a les 10h al Hub Social (C/Girona, 34, interior. Barcelona) en format presencial i amb la col·laboració de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull.
Amb el títol 'Els drets socials al centre de la nova agenda europea: reforçant la incidència de la societat civil i els governs locals i regionals', tractarà els reptes actuals i les prioritats emergents de les polítiques socials comunitàries, com ara l’habitatge, les polítiques d’inclusió i no-discriminació o l’atenció centrada en la persona, a partir de la intervenció de representants d’institucions, xarxes i entitats europees. A l'acte, s'analitzaran els límits i els èxits de l’agenda social europea a la darrera legislatura, les prioritats del cicle 2024-2029 i les propostes de millora més actuals en la seva implementació territorial i, en concret, s'abordaran processos com:
· La futura Estratègia europea contra la pobresa.
· La implementació del Pacte europeu de Migració i Asil.
· El futur Pla d’acció europeu per l’habitatge assequible.
· La nova agenda pel diàleg intergeneracional i per la salut mental.
· El combat contra els discursos d’odi i l’actualització dels plans sectorials en favor de la igualtat i la no-discriminació.
Programa
9:30h Obertura de portes i acreditacions.
10h Benvinguda institucional
· Enric Morist, president de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
· Laura Foraster, secretària general de Catalunya Internacional.
· Josep Antoni Rom, rector de la Universitat Ramon Llull.
10:20h Taula de reflexió ‘D’on venim i cap a on anem respecte de l’agenda social europea?’ Aquesta taula analitzarà la implementació de les polítiques socials europees del 2019 al 2024 i els condicionants que marcaran la futura legislatura.
· Maria Nikolopoulou, vicepresidenta del Grup d'Igualtat i de la secció NAT (agricultura, desenvolupament rural i medi ambient) del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE).
· Danijel Ćubelić, vicepresident de la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme (ECCAR).
· Carlos Susías, president de la Xarxa Europea contra la Pobresa (EAPN) i EAPN-Espanya.
· Pilar Muro, professora de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna - Universitat Ramon Llull (URL).
11:30h Pausa cafè
12h Taula de reflexió ‘Quines són les prioritats a defensar per ampliar l’Europa dels drets?’ Aquest segment se centrarà en els debats específics de la nova agenda social europea, tractant àmbits clau per evitar un retrocés en matèria de drets i ampliar-ne la garantia. Igualment, es fixarà en el rol de la col·laboració multi actoral i en com renovar les relacions entre diferents tipologies d’actors per millorar les polítiques públiques.
· Hamza Bennis, responsable de treball, digitalització i serveis públics del Consell Europeu de Municipis i Regions (CEMR).
· Delal Atmaca, directora de la xarxa Da Migra (Alemanya).
· Bàrbara Mitats, responsable de programes i serveis federatius de la Federació Salut Mental Catalunya (Catalunya).
· Raffaella Scalisi, coordinadora de relacions internacionals i projectes estratègics de Torino Social Impact (Itàlia).
13:15h Cloenda a càrrec de Mònica Martínez Bravo, consellera del Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya.